Domates ve Yeşil Domates (Frenk Patlıcanı) Dolması

Domates ve Yeşil Domates (Frenk Patlıcanı) Dolması

Türk mutfağı sebze yemekleri açısından çok büyük bir çeşitliliğe sahip bir mutfaktır. Dolmalar ve sarmalar, etli sebze yemekleri, kızartma sebzeler ve zeytinyağlıların sayısız çeşitleri mev..

Domates ve Yeşil Domates (Frenk Patlıcanı) Dolması "5 kişilik"
Domates ve Yeşil Domates (Frenk Patlıcanı) Dolması  Kullanilan Malzemeleri
 
*   1 kg domates ya da yeşil domates (Frenk Patlıcanı)
*   500 gr. kıyma
*   200 gr soğan (ince k yılmış) (2 orta boy)
*   100 gr. pirinç (ayıklanıp, yıkanmış),  ( J/2 su harda/ ı)
*   tuz
*   taze çekilmiş karabiber.
 
Domates ve Yeşil Domates (Frenk Patlıcanı) Dolması Yapılış Tarifi
Domateslerin diplerinden, içlerini oymak için birer kapak kesin, fakat kapağı gövdeden ayırmayın.
Burada n çekirdeklerini temizleyin.
 
Domateslerin içlerini ince ince doğrayın.
Bir kapta kıymayla ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu, biberi ve domateslerin içini iyice karıştırarak dolma içini hazırlayın.
Hazırladığınız dolma içini domateslere doldurun.
Dolmaları tencereye dizip kestiğiniz kapaklan kapatın.
 
Üzerlerini aşacak kadar su ya da el suyu ekleyip, tencerenin kapağını örtün.
Dolmaları kısık ateşte, suyunun yarısını çekinceye kadar.
yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen dolmayı sahanlara aktarıp. sıcak olarak servis yapın.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Sebze Yemekleri

Türk mutfağı sebze yemekleri açısından çok büyük bir çeşitliliğe sahip bir mutfaktır. Dolmalar ve sarmalar, etli sebze yemekleri, kızartma sebzeler ve zeytinyağlıların sayısız çeşitleri mevcuttur. 

Dolmalar ve sarmalar hem etli hem de etsiz (Yalancı Dolma) olarak hazırlanabilirler. Etki dolmalar kıyma, pirinçi soğan ve domatez salçası içerirler. Yalancı dolmalar ise pirinç, soğan, kuş üzümü ve çam fıstığı kullanılarak yapılır. Lahana ve asma yaprağı sarmaları hazırlamak için kullanılır.
 
Dolmalar için en çok kullanılan sebzeler biber, kabak, domates, patlıcan ve soğan gibi sebzelerdir.

 Etli sebze yemekleri kıyma ve parça etin sebzelerin yanısıra pişirilmesi yoluyla hazırlanırlar. Etli fasulye, karnıyarık, patlıcan musakka, etli kabak, etli bezelye, etli türlü, etli mercimek ve nohut, etli ıspanak, lahana ve pırasa dahil çok sayıda yemek mevcuttur.


 
Birçok sebze kızartılarak ve ızgara yöntemiyle pişirilebilir. Patlıcan kızartma, kabak kızartma, biber, domates, havuç ve mücver çok sevilen kızartma çeşitleri arasındadır. Ayrıca zeytinyağlılar Türk mutfağında kendine has bir yer kaplar. Bu yemekler bazan daha ucuz olan diğer sebze yağlarıyla da hazırlanabildikleri halde zeytinyağlılar olarak bilinirler. Zeytinyağlı taze fasulye, fasulye pilaki, zeytinyağlı dolma, zeytinyağlı enginar ve bakla bu sınıfa giren yemekler arasındadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler