Çiroz Balığı Salatası Tarifi

Çiroz Balığı Salatası Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağından Çiroz Balığı Salatası için, Çirozları ızgara teline yerleştirin, her iki yanını da iyice kızarıp, kabarıncaya kadar pişirin. Balıkları ızgaradan alıp..

Osmanlılarda Sultan, Uludağ ırmaklarındaki balıkların padişah ve yakınları için avlanacağını, başkalarının balık avlamasının yasak olduğunu buyurmuş. Padişahların ve yakınlarının hatta Müslüman halkın deniz mahsulleri ve balık pişirme teknikleri var. Meğer padişahlar, balık yedikten sonra mutlaka gülbeşeker şerbeti içermiş. Bu şerbet hem mideyi rahatlatırmış hem de ağız tadına iyi gelirmiş...
 
Geleneksel Türk Mutfağından Çiroz Balığı Salatası Tarifi "5 kişilik"
Çiroz Balığı Salatası Tarifi'nin Malzemesi:
 
*   10 adet çiroz
*   45 ml. zeytinyağı (3 çorba kş.)
*   1 adet limon (suyu)
*   1 bağ dereotu (ince kıyılmış).
 
Osmanlı ve Türk Mutfağından Çiroz Balığı Salatası 'nin Yapılış Tarifi :
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın.
Çirozları ızgara teline yerleştirin, her iki yanını da iyice kızarıp, kabarıncaya kadar pişirin.
Balıkları ızgaradan alıp, derilerini soyun.
Orta kılçıklarını çıkarın, etlerini uzun uzun koparıp bir tabağa yerleştirin.
Balıkların üzerine zeytinyağım ve limon suyunu gezdirin.
ince kıyılmış dereotunu serperek servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Çiroz Balığı Salatası Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler