Ev Makarnası Tarifi

Ev Makarnası Tarifi

Makarnada en ideal pişirme yöntemi nedir?
 Makarna pişirmek gayet basittir, fakat biraz dikkat gerektirir. Her şeyden önce tuz, Önceden pembeleşinceye kadar kavrulmuş makarna...

Makarnada en ideal pişirme yöntemi nedir?

Makarna pişirmek gayet basittir, fakat biraz dikkat gerektirir. Her şeyden önce tuz, makarna ve su oranları doğru olmalıdır. Oranlar için şu küçük formülü hatırlayabilirsiniz; 10-100-1000 (10’un katları…) yani her 100 gram makarna için 1 litre su ve 10 gram tuz kullanmalısınız.
 
Bu oran şu sebeplerle idealdir;

a) Makarna pişerken hareket edebilmek için yeterli yere sahip olmalıdır, bu makarnanın yapışmasını önleyecektir.(100 gram makarna piştikten sonra 200-230 gramlık bir hacim kazanmaktadır.)

 
b) Makarna tencereye su kaynadıktan sonra atılmalıdır (100 derece). Ancak oda sıcaklığındaki makarna tencereye atıldıktan sonra kaynar suyun sıcaklığını bir miktar düşürmektedir. Bu yüzden ocağı iyice açıp suyun iyice kaynar hale getirilmesi daha uygun olacaktır.
 
Türk Mutfağında Nefis Makarna Tariflerinden Olan Ev Makarnası Tarifi "6-8 Kişilik"
Pişirme Süresi: 20 dakika
Ev Makarnası Tarifi'nin Malzemeleri    
      
*   Yarım kg Ev Makarnası
*   3 Çorba Kaşığı Kızarmış Kaymak Yağ
*   Tuz
*   Su
 
Ev Makarnası Tarifi'nin Yapılış Tarifi
Önceden pembeleşinceye kadar kavrulmuş makarna, ateş üzerinde kaynamakta olan tuzlu suya katılır.
Tahta kaşıkla birbirine yapışmaması için birkaç kez karıştırılır. 
Yaklaşık on dakika kadar haşlandıktan sonra bir tel süzgeçle süzülerek üzerine bol miktarda soğuk su gezdirilir. 
Haşlanarak suyu süzülmüş makarnanın içerisine kızartılmış kaymak yağı katılarak karıştırılır.
Tencere içerisinde ateş üzerine konularak birkaç kez tahta kaşıkla karıştırılıp ısıtılarak servise hazırlanır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Ev Makarnası Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Makarnanın Besin Değerleri
 Nelerdir?
Makarnanın besin değerlerini incelediğimizde, içerisinde insan vücudu için çok önemli olan A, B1, B2 vitaminlerinin bulunduğunu, demir içerdiğini, kalsiyum, fosfor, potasyum ve proteinler açısından zengin olduğunu görürüz. Örneğin 100 gram peynir soslu makarnanın protein değeri 16,10 gram iken 100 gram etin protein değeri 16,30 gramdır. Ayrıca makarnada kolesterol 0'dır.

 
Makarna saf durum buğdayından elde edilen irmikten üretilmektedir. Makarna, karbonhidratlar grubunda yer aldığından metabolizmada çok çabuk parçalanır, ve hemen enerjiye dönüşür. Bu nedenle makarnanın sindirimi çok kolaydır. Acil enerjiye ihtiyaç duyan sporcular, sanatçılar kısaca fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşanlar yemek olarak makarnayı tercih ederler.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Irmak Koyun
    9/16/2018

    Gerçekten bayıldım teşekkürler

  • Yorumlayan: Melis Uzun
    9/16/2018

    Makarna çok seven birisi olarak bayıldım ellerinize sağlık

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler