Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği - Isparta

Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği - Isparta

Yeşil soğanlar ayıklanıp yıkanarak 1 - 1,5 cm uzunluğunda doğranır. Hazırlanan soğanlar bir tencere...

 
Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği - Isparta
                                                                                   
4-6 Kişilik
 
Pişirme Süresi: 30 dakika     
 
Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği Malzemeleri    
                
*   Yarım kilo Mantar
*   1 Demet (5-6 adet)Yeşil Soğan
*   1 Su Bardağı Süt
*   Bir Kaşık Tereyağı veya Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
*   Tuz
 
Yeşil Soğanlı Mantar Yemeği Yapılış Tarifi
Yeşil soğanlar ayıklanıp yıkanarak 1 - 1,5 cm uzunluğunda doğranır. Hazırlanan soğanlar bir tencere içerisinde yağda bir iki dakika kavrulur. Diğer tarafta mantarlar ayıklanarak yıkanır, kararmaması ve renginin beyaz olması için limonlu suda bekletilir. 
 
Sudan alınan mantarlar dörde bölünerek kavrulan soğanlara ilave edilir ve bir iki defa daha karıştırılır. Mantarlar suyunu çekene kadar orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. 
 
Suyunu çekince bir bardak ılık süt ilave edilerek 5-6 dakika daha kaynatılır. Pişmesine yakın tuz eklenerek bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler