Samsa Tarifi

Samsa Tarifi

Samsa Tarifi, Kuru yufkalar küçük küçük ufalanır, ceviz ve pekmezle harmanlanır. Un, su ve biraz tuz ile...

Samsa Tarifi "10 Kişilik"
Samsa Tarifi'nin Hazırlama Süresi: 1,5 saat
 
Samsa Tarifi'nin Pişirme Süresi: 10 dakika
Samsa Tarifi'nin Malzemeleri
 
*   2 kg Un                                                      
*   1 Tutam Tuz                                                    
*   500 gr İri Dövülmüş Ceviz İçi                      
*   10 Adet Kuru Yufka
*   1 Çay Bardağı Üzüm Pekmezi
*   2 Su Bardağı Sıvı Yağ
*   Bir Miktar Nişasta
 
Samsa Tarifi'nin Şerbeti:
*   4 Su Bardağı Toz Şeker
*   6 Su Bardağı Su
*   Birkaç Damla Limon
 
Samsa Tarifi'nin Yapılışı
Kuru yufkalar küçük küçük ufalanır, ceviz ve pekmezle harmanlanır.
Un, su ve biraz tuz ile hamur yoğrulur, küçük bezelere bölünür, baklava yufkası gibi ince açılır, sıcak saca konulup pişmeden hemen kaldırılır (kurumaması için ıslak bir bezin altında da biriktirilebilir). 
 
Yufkalar 3’erli ya da 5’erli şekilde katlanır, katlanan yufkalar 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir (kesilen yufkaların kurumaması için naylon poşete konulur). Üzüm pekmezi, ceviz ve ufalanmış gevrek yufka karışımı (1 çorba kaşığından biraz fazla), kesilmiş yufkaların bir kenarına yerleştirilerek yufkalar muska şeklinde katlanır. 
 
Katlanan yufkanın uç kısımları nişastalı suya batırılıp, yapıştırılır. Şerbetini çekmesi ve iyi kızarması için örgü şişiyle 3-6 delik açılır. 2-3 gün bir bez üzerinde kurumaya bırakılır.
 
Şerbeti için, şeker ve su kaynatılır. Şerbetin şekerlenmemesi için birkaç damla limon sıkıp, bir taşım daha kaynatıp ateşten indirilir, soğutulur. 2-3 gün bekletilen samsalar 2 su bardağı sıvı yağda alt üst kızartılır. Kızaran sıcak samsalar, soğuk şerbete atılır, şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Arda Kaynakçı
    9/12/2018

    çok güzel oldu ablamla birlikte yaptık çıtır çıtır oldu.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler