Göce Tarhanası Çorbası

Göce Tarhanası Çorbası

Geleneksel Türk Mutfağında Çanakkale mutfağı nedir? Yöresel Mutfaklardan Çanakkale mutfağının özellikleri nelerdir? Çanakkale'nin, köklü kültürel tarihi mutfağında da yansıma bulmuştur.

Göce Tarhanası Çorbası
Göce Tarhanası Çorbası'nıMalzemeleri
 
*  4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 25-30 dk
*  3-4 Parça Top Tarhana 
*  2 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
*  2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı
*  Tuz
*  5 Su Bardağı Su
 
Nefis Ve Lezzetli Çorbalar 'dan Göce Tarhanası Çorbası'nıYapılış Tarifi
Top tarhana geceden ılık suyla ıslatılır.
Ertesi gün, tencereye konularak üzerine su eklenir.
Ayrı bir kapta yoğurt, ayran kıvamına getirilip tencereye ilave edilir.
Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
 
Yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirildikten sonra tuzu katılır
üzerine kızartılmış kaymak yağının bir kısmı dokülerek dinlenmeye bırakılır.
Kalan kaymak yağı ile süslenerek sıcak servis yapılır.
Üzerine isteğe göre kavrulmuş nane de konulabilir.
 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Çanakkale mutfağı nedir? Yöresel Mutfaklardan Çanakkale mutfağının özellikleri nelerdir?
Çanakkale'nin, köklü kültürel tarihi mutfağında da yansıma bulmuştur. Köklü bir mutfak kültürüne sahip olan Çanakkale mutfağında birçok tarif mevcuttur. Bunlardan biri olan ovmaç çorbası az malzemeyle soğan ve unla yapılan bir çorbadır. Ispanak çorbası ise domates, un, sarımsak, sirke ve soğan gibi malzemelerle yapılan, oldukça lezzetli bir çorbadır.
 
Yöresel bazda özel bir öneme sahip olan tumbi göce, patlıcan, domates ve maydanoz gibi sebzelerle hazırlanan ve fırında piştikten sonra üzerine zeytinyağı dökülerek yenilen, köfteye benzer bir yemektir. Tumbi, şehrin mutfağında önemli bir yere sahiptir. Ispanakla yapıla bir diğer yemek ise çırpma adını taşımaktadır. Yöresel Yemeklerden Çırpma, ıspanak ve soğanın, un ve su ile karışmasıyla meydana gelen bir yemektir. Fırında pişen çırpma, lezzeti ile dikkat çekmektedir. 
 
Melki adlı mantardan yapıla melki yemeği ise değişik bir görünüme sahiptir. Salçalı yoğun sosuyla hazırlanan mantar, az malzemeyle hazırlanan, damaklara hitap eden bir lezzettir. Börülce köftesi ise yöreye özgü yemeklerden bir diğeridir. Şehre giden herkesin yemesi gerektiği yönünde tavsiyelerin bulunduğu köfte; baharat, domates, soğan ve unun tatlarıyla lezzetlenmektedir. Çeşitli yörelerde farklı tarzlarda yapılan patlıcan kapama ise bir de Çanakkale usulünde denenmeye değer. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Güler Kaya
    9/12/2018

    Annemle beraber yaptık annem nereden bulduğumu sordu siteyi gösterdim bende artık sıkı takipçiniz :D

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler