Patates Tavaetisi Tarifi

Patates Tavaetisi Tarifi

Osmanlı Saray Mutfağından Komik Bir Hatıra İle Tarife Başlıyoruz. Osmanlıya son gelen ürünlerden patates (19. Yy. son çeyreği) Devlet vergiden muaf tutarak ve valiler vasıtasıyla..

Osmanlı Saray Mutfağından Komik Bir Hatıra İle Tarife Başlıyoruz….   
Osmanlıya son gelen ürünlerden patates (19. Yy. son çeyreği) Devlet vergiden muaf tutarak ve valiler vasıtasıyla ekimi teşvik ediliyor. köstebeklerin ürüne zarar vermesinden dolayı devlete yapılan şikâyetin karşılığında afyon sandıklı mahkemesinin kararında (murasile):
 
“hayvanatı muzırra’dan, köstebek namı mahluk; sandıklı köyündeki Apikoğlu Mehmet’in ilgili mevzideki ekilen olan patates mahsulüne zarar ihras ettiğin istima olunmuştur. Eğer mahsule zarar vermeye devam edersen Allah’ın ve peygamberin laneti üzerine olsun. ” demiştir. Daha sonra yetkililerin konudan haberdar olması üzerine ilam – yazan memur görevinden azledilmiştir..!
 
Yöresel Mutfaklardan Patates Tavaetisi Tarifi
 
*   6-8 Kişilik
*   Pişirme Süresi: 60 dakika
 
Patates Tavaetisi Tarifi'nin Malzemeleri
*   Yarım kg Kuşbaşı Et (Tercihen Kuzu Eti)
*   3 Adet Büyük Boy Patates
*   2 Adet Sivri Biber
*   1 Adet Kuru Soğan
*   1 çorba Kaşığı Sal.a
*   2 çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*   Tuz
*   Su
 
Yöresel Yemeklerden Patates Tavaetisi Tarifi Yapılışı
Patatesler kuşbaşı büyüklüğünde doğranarak kararmaması için yemeğe katılıncaya kadar soğuk suda bekletilir.
Bir tarafta et haşlanırken, diğer tarafta küçük bir tava içerisinde kıyılmış soğanlar yağda kavrulur. 
üzerine salça eklenerek bir veya iki dakika kadar kavrulduktan sonra, başka bir tencerenin tabanına haşlanmış kuşbaşı etin yarısı konulur. 
 
Etin üzerine doğranmış patatesler ve biberler konularak, inceden kavrulup hazırlanan salçalı soğan eklenir.
üzerine kalan etler konulduktan sonra, haşlanmış olan etin suyundan yeterli miktarda dökülür ve tuzu katılarak pişirilir.
 
Patates Tavaetisi Tarifi Ek Bilgi:
Et haşlama olarak eklenebildiği gibi, kavrulmuş etin üzerine de patates eklenerek pişirilebilmektedir. Hanenin ekonomik durumuna göre etsiz olarak da pişirilebilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Patates Tavası Kolay ve Ekonomik Tava Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler