Sacbastı Tarifi (Saca Basma)

Sacbastı Tarifi (Saca Basma)

Sacbastı Tarifi (Saca Basma); Patlıcanlar 2 santim eninde halka halka doğranır. Domates enlemesine iki...

Sacbastı Tarifi (Saca Basma) 
Sacbastı Tarifi (Saca Basma) Malzemeleri
 
*   1 kg patlıcan, 
*   2 kg domates, 
*   2 çorba kaşığı sadeyağ.
 
Anadoluda Yöresel Mutfaklarımızdaki Meşhur Sokak Lezzetlerinden Sacbastı Tarifi (Saca Basma) Yapılış Tarifi 
Patlıcanlar 2 santim eninde halka halka doğranır. Domates enlemesine iki parçaya, eğer büyükse üç parçaya ayrılır. Sacın içine yağ sürülerek patlıcanlar orta kısmına, domatesler onun etrafına dizilir. 
 
KÖFTE TARİFLERİYa da patlıcan ve domatesler dizildikten sonra yağ sacın kenarından ince ince akıtılarak tüm malzemeye ulaşması sağlanmış olur. Yağı çok az olursa kızartma tadı olmaz ve saca yapışıp yanar. 
 
Tek tek kontrolü yapılarak pişen parçanın diğer yüzü çevrilerek aynı şekilde pişirilir. Harlı ateşte pişirilirse patlıcan ve domateslerin dışı pişer fakat içi ham kalır. Bu bakımdan orta ısılı ateşte pişirilmelidir. 
 
Pişen patlıcan ve domates sacdan alınır. Hepsi piştikten sonra tekrar sacın orta kısmında dizilerek ağzı kapatılır ve ateşten alınır. 10 dakikalık dinlendirilir. Patlıcan ve domates sac ekmeğine veya lavaş ekmeğine dizilir, üzerine tuz ekilerek dürüm yapılıp servis yapılır.
 
TAVUK YEMEKLERİSac bastı denilen yemeğin aslı budur, beraberinde ayrıca et pişirmek isteyenler olursa pişirebilirler. O zaman et, biftek ya da kül bastı gibi ince dilimlenerek patlıcanlar gibi pişirilir ve aynı şekilde dürüm yapılıp servis yapılır.
 
Sac bastı denilen yemeğin aslı budur, beraberinde ayrıca et pişirmek isteyenler olursa pişirebilirler. O zaman et, biftek ya da kül bastı gibi ince dilimlenerek patlıcanlar gibi pişirilir ve aynı şekilde dürüm yapılıp servis yapılır. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler