Helep Tavası Tarifi

Helep Tavası Tarifi

Tüm bu farklılıklar Halep mutfağının zenginliğini de yansımaktadır. Bu zenginlik belirgin bir zamana ait olmayıp tamamen birikim yolu ile günümüze kadar gelmiştir...

Halep Mutfağından Helep Tavası Tarifi
Helep Tavası Tarifi Malzemeleri
 
*  2 kg (8 adet) patlıcan, 
*  2 su bardağı sadeyağ, 
*  1 çorba kaşığı tuz, 
*  1 çay kaşığı karabiber, 
*  1 kg kıyma et (kuzu veya koyun), 
 
Helep Tavası Yapılış Tarifi 
Halep Tavası, tepsi kebabından daha yağlı ve daha ağır bir yemektir. 
Patlıcanlar yıkanır ve baş kısmından bir santim kadar kesilir, kurutulmak üzere bir kenara ayrılır.
Geri kalan kısım 4-5 santim boyunda silindir biçiminde dilimlenir. 
 
Yağ bir tavada kızdırılır.
Patlıcanlar yağa atılarak arkalı önlü biraz kızartılır.
Tuz ve karabiber ete karıştırılır.
Etten ceviz büyüklüğünde bir parça alınarak yuvarlanır, hafifçe üzerine bastırılır. 
 
Bir kavrulan patlıcan bir et olacak şekilde yan yana getirilerek kenarlı bir tepsiye dizilir. 
Çarşı fırınına gönderilerek pişirtilir.
Ayrıca yağ ve su koymaya gerek yoktur.
Ateşten uzak noktada pişirilmesi tercih edilir.
Sıcak servis yapılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Et Tava Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Halep Mutfağı Nedir?
Halep stratejik konumundan dolayı tüccarların uğrak yeri haline gelmiştir ve pek çoğu da daha sonra şehre yerleşmiştir. Dolayısıyla çok çeşitli yapıdaki insan topluluklarının, yeme, içme alışkanlıkları ve adetlerine ev sahipliği yapmıştır.
 
Tüm bu farklılıklar Halep mutfağının zenginliğini de yansımaktadır. Bu zenginlik belirgin bir zamana ait olmayıp tamamen birikim yolu ile günümüze kadar gelmiştir. Doğu ile Batı arasındaki alışveriş Halep halkını pek çok malzeme ve baharatla tanıştırmış, Suriye'nin diğer bölgelerinden ve Arap mutfağından farklı, kendine has bir Halep mutfağına ve lezzetine ulaşmasını sağlamıştır. Zira Halep'te onlarca köfte çeşidi ve yaklaşık 26 tane kebap çeşidi bulunmaktadır.
 
Köfteler arasında en önemlileri; pişirilmiş, tavada pişirilmiş, çiğ, Lebniyeli, Sumaklı, Siferceliyyeli (Ayvalı), Sac’da yapılan, Mebrume (kıvrılmış) ve benzeri birbirinden leziz köfte çeşitleri bulunmaktadır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler