Türkiye'de Kurban Manzaralari Değişmedi

Türkiye'de Kurban Manzaralari Değişmedi

Parmağına 3 dikiş atıldığını belirten Kesin, "3 adam bir koyunu kesemedik" dedi. Bir başka yaralı Mehmet...

Türkiye'de Manzara Değişmedi, Acemi Kasaplar Hastanelik Oldu
 
Adana'da kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar kendilerini yaralayınca hastanelik oldu. Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu.
 
Adana'da kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 70 kişinin tedavi için kent merkezindeki hastanelere geldiği öğrenildi.
Yaralananların büyük çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edildi. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olan Ahmet Kesin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin kurbanını keserken kullandığı bıçağın kayması sonucu elinden yaralandığını söyledi.
 
3 Adam Bir Koyunu Kesemedik
Parmağına 3 dikiş atıldığını belirten Kesin, "3 adam bir koyunu kesemedik" dedi.
Bir başka yaralı Mehmet Oduncu ise koyunu tutarken elini kestiğini kaydederek, "Babam deriyi yüzerken ben elimi vurdum. Babam kesmedi ben kestim aslında. Az daha parmakları koparıyorduk." diye konuştu.
 
Kayseri'de De Manzara Değişmedi
Kayseri'de ise namazın kılınmasıyla birlikte vatandaşlar kurbanlarını kesmek için belediyelerin hazırladığı kesim yerlerine gitti. Kurbanların kesilmeye başlamasıyla beraber kendilerini yaralayan kasaplar ise, Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine akın etti.
 
Kurban kestiği sırada kendini yaralayan bir kasap ise gazetecilere, "Haber yapmayın, acemi kasap değilim" dedi. Tosun kovalarken kolunu kıran bir başka vatandaş da, yakınları tarafından hastaneye getirildi.
 
Elini Ayağını Kestiler
Tokat'ta kurban keserken elinden, ayağından yaralanan kasaplar hastanelerin acil servislerine akın etti. Tokat'ta bayram namazını kılan vatandaşlar, kurbanlıklarını kesmek için belediyelerin belirlediği kesim alanlarına gitti. 
 
Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayram da kendilerini yaralayan acemi kasaplar Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu. İl genelinde yaklaşık 43 kişinin hastaneye gittiği öğrenildi. Hastaneye ilk gelen bir vatandaş gazetecilere "İlk gazi biz miyiz yoksa?" diye sordu.
 
Bursa Acillere Koştu
Bursa’da hastaneler, bayramın ilk günü acemi kasapların akınına uğradı. Kurban keserken elini ya da bacağını kesen ya da hayvanların tekme ve  boynuzlarıyla yaralananlar hastanelere koştu. 
 
Durumu ağır olanlar ambulanslarla, hafif yaralılar ise kendi özel araçlarıyla hastanelere geldi. Merkez Yıldırım ilçesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bir saat içerisinde 45 acemi kasap tedavi olmak için geldi.
 
Büyükbaş kurbanlığı keserken bacağından yaralanan Orhan Saylı, ''Danayı yatrdık, kafasını kaldırırken boynuzu bacağıma girdi. Dikiş atıldı, bunada şükür'' diye konuştu. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler