Adana'nın Lezzetleri Festivalde Vitrine Çıkacak

Adana'nın Lezzetleri Festivalde Vitrine Çıkacak

Festivallerin bir tür ticaret ve finans vitrini olduğunu, bu vitrinin göz alıcı olmasının kentin ulusal ve uluslararası...

Adana'nın Lezzetleri Festivalde Vitrine Çıkacak
Adana'da yöresel lezzetlerin tanıtılması amacıyla 6-8 Ekim'de "Adana Lezzet Festivali" yapılacak.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, festivalin tanıtımı amacıyla Valilikte düzenlenen toplantıda, festivalle kent kültürüne önemli bir köşe taşını daha ekleyeceklerini belirtti.
 
Binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Adana'nın birçok kültürel yemek zenginliği de beraberinde getirdiğini ve bu zenginliğin en önemli unsurlarından birisinin de yemek kültürü olduğunu ifade eden Demirtaş, "Meşhur Adana kebabı, Adana şalgam suyu, analı kızlı çorbası, mumbar dolması, şırdanı, içli köftesi, karakuş tatlısı ve bici bicisi başta olmak üzere Anadolu'nun vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Adana'ya yakışır bir festival düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz." dedi.
 
Demirtaş, festival kapsamında, Adana mutfağından örnekleri katılımcıların beğenisine sunacaklarını, aşçıların kentin birbirinden güzel yemeklerinin püf noktalarını da ziyaretçilerle paylaşacağını aktararak, birbirinden leziz tatları bünyesinde barındıran Adana mutfağının festival sayesinde şöhretini Toros Dağları'nın ötesine taşıyacağına inandığını kaydetti.
 
Festivallerin bir tür ticaret ve finans vitrini olduğunu, bu vitrinin göz alıcı olmasının kentin ulusal ve uluslararası pazara taşınması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:
 
"Bugün dünyanın dört bir yanında milletler kendilerine ait olmayan yemeklere, tatlılara dahi patent alma telaşına düşmüşken, bizler de Adana lezzetlerini koruma altına almalı ve yemek kültürümüze sahip çıkmalıyız. 
 
Kentin bütün paydaşlarıyla iş birliği yaparak Adana Lezzet Festivali'nin her yıl düzenlenmesi, uluslararası platforma taşınması ve geleneksel hale dönüştürülmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler