Bayram Kahvaltısı Nasıl Olmalı?

Bayram Kahvaltısı Nasıl Olmalı?

Bayram kahvaltısında çeşitler ve porsiyonlar oldukça fazladır. Kızartma, hamur işleri, kavurma gibi yiyecekler...

Bayram Kahvaltısı Nasıl Olmalı?
 
Çoğu aile için bayram kahvaltısı oldukça önemlidir. Tüm ailenin bir arada olduğu bayram kahvaltısında nelere dikkat etmek gerekir?
 
Geleneksel olarak bayram kahvaltıları hepimiz için oldukça önemlidir. Ailelerin bir araya geldiği bayram kahvaltısında sofralarda da her zamankinden daha fazla besin bulunur. 
 
Bayram kahvaltısında çeşitler ve porsiyonlar oldukça fazladır. Bayram Kızartması, Bayram hamur işleri, Bayram kavurması gibi yiyecekler sağlık sorunu yaşayanlar için oldukça sakıncalıdır. Kahvaltıda hamur işleri, yağlı pastane ürünleri, kaymak, sucuk ve salamdan uzak durulmalıdır. 
 
Bayramda genel olarak tatlı ikramları çok olduğu için kahvaltıda bal, şeker, reçel gibi tatlı besinler bulundurulmamalıdır. Bunun için bayram kahvaltısına dikkat edilmesi gerekir.
 
Bayram Kahvaltısı Nasıl Olmalı?
Bayramda aşırı yemek yeme metabolizmayı yavaşlatır ve vücutta yağ depolanmasını sağlar.Bayram sabahına kahvaltı ile başlamak gün içinde tok hissetmemizi ve diğer öğünlerde daha az yememize yardımcı olur.
 
Bayram da kahvaltı sofrasında neler bulunmalı?
 
Kurban Bayramında genel olarak et tüketimi çok olduğu için hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. C vitamini yönünden zengin olan domates, sivribiber, maydanoz, roka gibi sebzeler tüketilmelidir. 
 
Bunun yanında zeytin, az yağlı peynir, yumurta ise haşlanmış olarak tercih edilmelidir. Alternatif olarak süt ve kahvaltılık gevrek tercih edilebilir. Ekmek olarak tam buğday unlu, kepekli yada çavdar ekmeği tercih edilmesi kan şekerini kontrol altında tutar ve tokluk hissi verir.
 
Mide, Bağırsak Problemi Olanlar Özellikle Dikkat Etmeli'
 
Bayram Kahvaltısı Nasıl Olmalı?
Sabah kesilen kurban eti kavurmasının kahvaltıda yenilmemeli...
 
Kurban kesildikten sonra etin 24 saat dolapta bekletilerek tüketilmesinin daha doğru olduğuna dikkat çeken Küçük, "Et dinlendirilmeden pişirildiğinde yeterince yumuşamadığı için yedikten sonra hazımsızlık ve şişliğe neden olacaktır. Özelikle de mide, bağırsak problemi yaşayan kişilerin kesinlikle bu kurala dikkat etmesi gerekmektedir.
 
Sağlık açısından en doğru pişirme yönteminin haşlama veya ızgara türü "Etin pişerken ateşe yakın olması hem kanserojen öğelerin oluşumuna neden olur hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar. 
 
Ateşten uzak tutulması gereken etin içinin ve dışının iyi pişmiş olması da çok önemlidir. Etlerin çiğ veya az pişmiş olması, yeme kalitesini düşüreceği gibi, besin zehirlenmelerine de yol açabilir. Etleri pişirirken ayrıca yağ eklenmemelidir. Et, zaten içerisinde yüksek miktarda yağ içerir.

Bayram Kahvaltısı Nasıl Olmalı?



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler