Çölyak Hastaları İçin Glütensiz Simit

Çölyak Hastaları İçin Glütensiz Simit

Etkinliğe Muratpaşa Belediye Başkanı ümit Uysal, Adalya Vakfı Başkan vekili Bilal Köleoğlu, Batı Akdeniz ...

Çölyak Hastaları İçin Glütensiz Simit
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de açılan glütensiz mutfak birinci yılını doldururken, ilçede şimdi de glütensiz simit üretilen fırın açılacak.
 
Muratpaşa Belediyesi'nin, Adalya Vakfı'yla birlikte Şirinyalı Mahallesi'nde engellilerle birlikte tüm komşularına kapısını açtığı 'Engelsiz Kafe'de hizmet veren Antalya'nın ilk glütensiz mutfağı birinci yaşını kutladı. Glütensiz mutfağın yılı, Engelsiz Kafe'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe Muratpaşa Belediye Başkanı ümit Uysal, Adalya Vakfı Başkan vekili Bilal Köleoğlu, Batı Akdeniz çölyak Derneği Başkanı Şahinler, dernek üyeleri ve çölyaklı aileler katıldı.
 
Glütensiz Beslenme Mekanı
Batı Akdeniz çölyak Derneği Başkanı Şahinler, çölyak hastalarının sosyal hayattaki en büyük sıkıntısının ev dışında sağlıklı ve güvenli ortam bulamamak olduğuna dikkat çekti. Şahinler; sosyal hayatta ihtiyaç duydukları glütensiz beslenmelerini aksatmayacak mekan sağladığı ve duyarlılık gösterdiği için Muratpaşa Belediye Başkanı ümit Uysal'a teşekkür etti.
 
'Bizim İçin Mücevher'
'Bugün burada çok az görünüyor olabiliriz ama aslında biz çoğuz' diyen Şahinler, şöyle devam etti: "çünkü bir çölyaklı demek ailesi ile beraber bazen 10 bazen de 100 çölyaklı demek. Bu mutfak; bir kişinin değil aslında yüzlerce kişinin ihtiyacına karşılıktır. Bu mutfak bizleri çok mutlu etti. Bizim için burası en değerli mücevher kadar kıymetli bunu kaybetmek istemiyoruz."
 
Gülten Akın'ın Sözleri
Anne babası kim olursa olsun, bir şehrin bir ülkenin çocuklarının, o ülkenin tamamının sorumluluğundaki varlıklar olduğuna vurgu yapan Muratpaşa Belediye Başkanı ümit Uysal da "2015'te kaybettiğimiz şair Gülten Akın şöyle diyordu; 'Ah kimsenin vakti yok ince şeyler düşünmeye' Gerçekten o kadar hızlı, o kadar vahşi geçiyor ki hayat; ince şeyleri ya da belli bir sayıda insanın yaşadığı sorunu düşünmeye, bu gürültülü hayatın vakti yok. Ama bizim vaktimiz var. Birlikte bu çabayı sürdüreceğiz" diye konuştu.
 
Çölyaklı Çocuklar İçin Simit Fırını
Hayatı, sevgiyi ve kardeşliği yaşatalım çağrısında bulunan Başkan Uysal, çölyaklı çocuklar için bir de müjde verdi. Başkan Uysal; “Bir simit fırını çok faydalı olacak. Kararlaştırdık, hızla onu da gerçekleştirelim ki çocuklarımız okullarına kumanya götürebilsin. Mutfağımız ve birinci yılımız hayırlı olsun. Şehrimiz ve ülkemiz; nice dayanışma örneklerine, nice sosyal çaba işbirliklerine sahne olsun. Yaptığımız bu işlem yapmayanlara örnek olsun. Daha iyi örnekler var ise bizde hep örnek alalım" dedi.
 
Çölyak Nedir?
çölyak hastalığı ince bağırsağın, glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, Arpa, çavdar ve Yulaf gibi tahıllar gluten içerir. çölyak hastalığının tek tedavisi glütensiz sıkı bir diyettir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler