Alanya'nın Yöresel Yemeklerine Ulaşmak Artık Daha Kolay

Alanya'nın Yöresel Yemeklerine Ulaşmak Artık Daha Kolay

Hem eğitim, hem etkinlik hem de gastronomi sektörüne katkısıyla her zaman ulusal ve uluslararası alanda ses getiren...

Alanya'nın Yöresel Yemeklerine Ulaşmak Artık Daha Kolay
Mutfak Mirası Alanya sistemi kapsamında 3 yıldır yürüttüğü projeyle yöresel yemeklere sahip çıkan Alanya Belediyesi, hazırladığı “Alanya Yöresel Yemekler” kitabını belediyenin resmi web sitesinde yayınlayarak lezzet avcılarının erişimini kolaylaştırdı.
 
Mutfak Mirası Alanya sistemi kapsamında 3 yıldır yürüttüğü projeyle yöresel yemeklere sahip çıkan Alanya Belediyesi, hazırladığı “Alanya Yöresel Yemekler” kitabını belediyenin resmi web sitesinde (www.alanya.bel.tr) yayınlayarak lezzet avcılarının erişimini kolaylaştırdı.
 
Türkiye’nin ve dünyanın gözde turizm merkezlerinden olan Alanya, tarihini ve kültürünü korurken, etkili çalışmalarıyla bir yandan da mutfak kültürüne sahip çıkıyor. Hem eğitim, hem etkinlik hem de gastronomi sektörüne katkısıyla her zaman ulusal ve uluslararası alanda ses getiren Alanya Belediyesi, zaman zaman gastronomi sektörünün önemli isimlerini Alanya’da misafir ederek bu alandaki başarısına yeni başarılar eklemeye de devam ediyor.
 
Kitapta Selçuklu Yemeklerinden De Örnekler Bulunuyor
Kendi kültürel kimliğine ve ürün çeşitlerine göre yıllardır orijinalliğini koruyan pek çok yemeğin günümüzde de hayat bulması için yöresel lezzetleri bir kaynakta topladıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Yemek kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir birinden farklı lezzetlerimizi bir kaynakta topladık. 
 
Bu kaynağı kısa zamanda farklı dillere de çevireceğiz. Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Alanya yöresinin, kendine has yöresel yemek nefis yemek tariflerinin günümüzde bilinirliliğini artması ve gelecek nesillere aktarılması için hazırlanan Alanya Yöresel Yemekler kitabı artık web sayfamızda. Yöresel yemeklerimizin tariflerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımız web sayfamızı ziyaret edebilirler.” dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler