Van Lezzetlerini TUŞMEK Temsil Etti

Van Lezzetlerini TUŞMEK Temsil Etti

Programın ilerlemesi ile aşçılar arasında kıyasıya bir yemek yarışması başladı. Yöresel yemeklerin tanıtıldığı...

Van Lezzetlerini TUŞMEK Temsil Etti
Tuşba Belediyesi bu yıl 32 incisi düzenlenen 'Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivaline, Van’ın lezzetlerini TUŞMEK Projesi ile yetiştirdiği geleceğin aşçılar ile Vanımızı temsil etti.
 
Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa birliği destekli TUŞMEK Projesinin Pizzacilik ve Aşcı Çırağı 40 kadın Kursiyeri uzun zamandan beri aldıkları eğitim sonrası maharetlerini Uluslararası Mengen Aşçılık Festivali'nde gösterme imkanı buldu.
 
Bolu Mengen’de 2 gün süren  festivalin açılışı 'Aşçılar Köprüsünde yapılan kortej yürüyüşü ile  gerçekleştirildi.
Festivalde açılış konuşmalarını Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve Bolu Vali Yardımcısı Ünal Coşkun gerçekleştirdi. Düzenlenen programa birçok siyasi parti yetkilisi, belediye başkanları, meclis üyeleri, 63 farklı ilden katılımcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Festival alanında halk oyunları gösterileri yapıldı. Programın ilerlemesi ile aşçılar arasında kıyasıya bir yemek yarışması başladı. Yöresel yemeklerin tanıtıldığı festivalde Tuşba Belediyesi Van ilinin dillere destan yöresel yemeklerini uluslararası festivalde tüm katılımcılara 40 kursiyerlerimiz tarafından tattırdı ve tanıttı.
 
63 ilin katıldığı ve stant açtığı festivalde Tuşba Belediyesi yerli ve yabancı misafirlere yöresel yemeklerimizin başında gelen Keledoş, Helise, Sengiser, Ayran aşı, Murtoğa ve Otlu peyniri tüm ziyaretçilere ikram etti.
 
Festivalde Tuşba Belediyesinin açtığı stant  katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken, protokol ve fuar yetkilileri Tuşba Belediyesinin festivale yaptığı katılım için ve ziyaretçilerin yoğun ilgisine mazhar olan ve bizzat dezavantajlı bayanların hazırlayıp sunduğu ikramlardan dolayı herkesin memnuniyetlerini dile getirdiği, teşekkür ve tebrikleri herkesin dikkatini çekti.
 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı, kapsamında yürütülen TUŞMEK Projesinin açılık programı gerçekleşti.
 
Van'da dezavantajlı kadınların girişimci olmalarını sağlayarak istihdam edilebilirlik potansiyellerini arttırmak ve işgücü piyasasına girmelerini desteklemek amaçlanmaktadır. Proje kapsamında öncelikli olarak Tuşba ilçesinde dezavantajlı  kadınlara yönelik meslek edindirme kurs merkezi kurulması, ihtiyaç duyulan tekstil ile unlu mamullerinin hazırlanması ve özellikle kadın istihdamı için aşçılık eğitimi alanlarında 100 kadını ara eleman olarak yetiştirmek ve 200 kadına ise girişimcilik eğitimi vermek, bunun yanında kadınlara girişimci olma imkanı sunmak amaçlanmaktadır.
 
2014 yerel seçimlerinde seçim kampanyamızda, bölgenin en büyük sorunu olan işsizlik ile mücadele ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ında istihdam seferberliği kapsamında   ilçe halkına meslek edindireceğimiz yönünde vaatte bulunduk, Seçim kampanyamızda Tuşba'da meslek edindirme kursları açacağımızı beyan etmiştik. Bizler göreve geldikten sonra halkımıza verdiğimiz bütün sözleri hamdolsun 3 yılda yerine getirdik.
 
Bugün de TUŞMEK projemizin en önemli projelerinden birindeyiz. Burada ürettiğimiz yerel yemekler yanında pastalar ve pizzalar ile Vanımızı tüm dünyada ses getirecek şekilde tanıtımına vesile olacaktır. Öncelikle bu güzel festivalde belediyemize gösterilmiş olan misafirperverlik ve ilgiden ötürü tüm ilgililere ve Mengen halkına teşekkürlerimi sunuyorum. 8 aydır yetiştirdiğimiz Aşçıarımızın Vanımızı lezzetli tatlarını böylesi uluslararası bir fuarda sergilemeleri ve akabinde külli takdir edilmeleri bizleri ifadesi mümkün olmayan mutluluğa vesile oldu.
 
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa birliğinin destekleri ile açtığımız TUŞMEK kurslarımızda yetişen kursiyerlerimiz bu gün burada uluslararası bir festivalde becerilerini sergiliyorlar. Hem Belediyemizin hem de ilimizin tanıtımı için üstün çaba gösteriyorlar.
 
Bu güzel projeyi belediyemize kazandırarak mesai kavramı gözetmeden çalışmaları hayata geçiren birim müdürlerimizin bu projede çok büyük emekleri var. Huzurunuzda başta birim müdürlerime proje koordinatörlerime ve projede emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonda ilimizi Uluslararası festivallerde temsiliyet şansı kazanmak için tabiri caiz ise gecesini gündüzüne katarak eğitim alan ve aldığı eğitimi hayata geçiren kursiyerlerimizi de tebrik eder başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.
 
Program; Stantların gezilmesi, İllerin tanıtım programları ve aile fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler