130 Yıllık Tarihi Bina Restoran Oluyor

130 Yıllık Tarihi Bina Restoran Oluyor

Yapılan araştırmalara göre bu binanın çok eski yıllarda Ermeni tacir tarafından tütün ve tuz deposu tarafından kullandığı biliniyor. Çevre esnaflarının bir bölümü..

130 Yıllık Tarihi Bina Restoran Oluyor...
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan AnıtlarYüksek Kurulu tarafından koruma altında bulunan İzmit’teki yaklaşık 130 yıllık tarihi bina restoran olarak hizmete alınacak.
 
İzmit Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi No:88 adresinde bulunan ve yapımı 1892 yılından daha eski olduğu tahmin edilen 333 metrekare alana sahip tarihi bina, şimdilik ismini açıklamak istemeyen girişimciler tarafından bir benzer bir örneği sadece İstanbul’da bulunan kültürel bir konsepte sahip olan bir restoran haline dönüştürülecek.
 
Tarihin izlerini taşıyan binayı daha önce İş Bankası’ndan satın alan Şirin Kaptan Otel’in sahibi Erol Tosun tarafından tuz deposu olarak kullanılmıştı. Bu bina ayrıca ilimizin tanınmış bir işletmecisi tarafından kafe olarak kullanılmıştı. 
 
Yapılan araştırmalara göre bu binanın çok eski yıllarda Ermeni tacir tarafından tütün ve tuz deposu tarafından kullandığı biliniyor. Çevre esnaflarının bir bölümü, eskiden bir dönem binanın cezaevi olarak da kullanıldığı yönünde.
 
Yeni Restoran Yönetiminde Sürprizler Yer Alacak
 
Binayı kiralayan girişimciler projeyi aslına uygun olarak bir mimara çizdirdi. Görevli mimar hazırladığı 4 projeyi Anıtlar Yüksek Kurulu’na gönderdi. Kuruldan karar çıkar çıkmaz restore ve tadilat çalışmaları başlayacak.
 
Restoranın 2018 yılının ilk çeyreğinde hizmete görmesi hedefleniyor. Etnik dokunun aynı şekliyle korunacağını söyleyen girişimciler, restoran danışmanlığı hizmeti ile normal restoranlardan farklı olarak kültürel bir konseptinin olacağının altını çiziyor. 
 
Çok güzel sürprizler yer alacağını da belirten işletmeciler, “Herkesin çocuğu ile bile gelebileceği bir şeyleri öğrenebileceği özel bir mekan olacak. 2 katta hizmet vereceğiz. Konuklarımız çok rahat edecekler. 
 
İş toplantılarını yaparak, aile yemeklerini de yiyebilecekler. Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı ve Türk Mutfağından Yemekler hangi mutfağa ait ise kültür ve adabına uygun şekilde servis edilecek. Kültür, sanat, turizm, damak tadı açısından farklı bir proje olacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler