Odun Köfte Tarifi (Manisa/Salihli)

Odun Köfte Tarifi (Manisa/Salihli)

Odun Köfte Tarifi ; Malzemeler yaklaşık on dakika kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve şişlere takılır...

 
Odun Köfte Tarifi (Manisa/Salihli) 
 
Odun Köfte Tarifinin Malzemesi: 
*  İri kıyılmış üç kilo kadar koyun kıyması, 
*  bir su bardağı un, 
*  yeterince tuz.
 
Odun Köfte Tarifinin Yapılışı:
Malzemeler yaklaşık on dakika kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve şişlere takılır.  Önceden hazırlanan meşe dalı odunlar ocakta yakılır. Köfteler odunun közünde pişirilir. Köftenin yanında isteğe göre közlenmiş domates, biber ve baharat ile servis yapılır.  
 
Kökleri eskiye dayanan bu yemek, zamanın mesire yerlerinde ailecek yapılırmış. Günümüzde yemek, lokantalara taşınmış durumdadır. Ancak hâlâ birçok köy evinde yapımına devam edildiği bilinmektedir.
 
Odun köftesi, turistlerce farklı bir lezzet olarak değerlendirildiği için kültürümüzü tanıtma adına önemli bir yemektir.
 
Bu yemek; şehirler arası yolculuk yapanlar, şehirdeki öğrenciler, tarihi mekanları ziyarete gelen turistler ve ünlüler tarafından tercih edilmektedir. Bu yemeği yapan bir çok lokanta bulunmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler