Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Nedir? Orman Kebabı Nasıl Yapılır? Orman Kebabı İsmi Nereden Gelmiştir? Geleneksel Türk Mutfağında Ve Osmanlı Ve Türk Mutfağı..

Orman Kebabı Nedir? Orman Kebabı Nasıl Yapılır? Orman Kebabı İsmi Nereden Gelmiştir? Geleneksel Türk Mutfağında Ve Osmanlı Ve Türk Mutfağı Tarihinde Orman Kebabı Ne Zaman Yapılmıştır?
 
Yörelerimizin kebap çeşitleri saymakla bitmiyor. Aramızda vejeteryanlar olsa da daha çok etçil beslenmeyi seviyoruz. Bu yüzdendir ki her yöreye ait çeşit çeşit kebaplarımız var. Bunlardan bir tanesi de Orman Kebabı. Ormanın kralı Tarzan ise, ormanın da kebabı “Orman Kebabı“dır. Sebebi içerisinde sayısız proteini ve vitamini barındırmasıdır.
 
Bezelyenin mide kanserini engellemesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi, havucun pişmesinin ardından besin değerini arttırdığı ve bol miktarda A vitamini içermesi, patatesin bağırsak kanserini engellemeye yardımcı olması sayabileceğimiz faydaların bir kısmıdır.
 
Orman Kebabı Tarifi
Orman Kebabı Tarifi  Malzemeler:
 
*  1 kg. Kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
*  2 3 çorba kaşığı sıvı yağ
*  2 soğan
*  3 patates
*  3 havuç
*  1 su bardağı konserve bezelye
*  1 çorba kaşığı salça
*  2 çay kaşığı kekik
*  tuz 
 
BALIK YEMEKLERİOrman Kebabı Tarifi Yapılışı:
Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur.
Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur. 
Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.
yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. 
Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir.
5 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.
 
Orman Kebabı Tarifi  Kısa Bilgi:
Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri yukarı doğru bombeli ise bozuktur. Kullanılması tehlikelidir.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Orman Kebabı Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler