Ebru Baybara Demir | Yol Notları

Ebru Baybara Demir | Yol Notları

Sıcak bir yaz gününde hani canınız tatlı çeker ama öyle çok da şerbetli bir tatlı olsun istemezsiniz. Soğuk...

 

Ebru Baybara Demir | Yol Notları

Yol Notları- HAYTALI-1

Sicak bir yaz gününde hani canınız tatlı çeker ama oyle çok da serbetli bir tatli olsun istemezsiniz. Soğuk olsun, hafif olsun, sekeri de yormasın istersiniz. Iste tam da böyle bir tatlıdan bahsedeceğim size bugün. Haytali! Bir kac gündür, Antakya' da girmediğimiz sokak ve tatmadığımiz yiyecek kalmadi. Her gittiğimde de ayni seyleri iceren bir rutinim vardır;

 

yapılacaklar listesi diye. 

O listeyi tamamlamak icin gittigim yerlerden biridir Affan Kahvesi! Önce muhabbet sonra lezzet! Affan Kahvesi disardan bakildiginda Zuheyr ve Mahir Sahilli kardeşlerin işlettiği, eski, bir salaş bir kahvehane aslında. Ama icine girdiginizde hiç de oyle değil! Duvarinda Ataturk'un bir sürü siyah beyaz fotografi var. 

 

Yer karolari hala eski usul ve orjinal. Sandalyeler de ahsap ve cok eski olmasina ragmen bir kimlik ve karakter tasiyor. Her gittiğimde Zuheyr Beyin sohbeti bile yeter derken sonrasında acı kahve yanında vanilyali dondurmalı Haytalı yiyip uzun bir süreyi orada geçirdikten sonra istemeyerek ayrılıyorum.

 

Antakyanin en iyi Haytalisi burada yeniyor. O salaş kahvenin arkasında muazzam bir imalathane var! Hala bakır kazanlarda sütlerin kaynadığı ve kap kap muhallebilere dönüştüğü bir yer. 

 

Süt ve vanilya kokuyor her yer. Once muhallebiler sütle, sekersiz olarak kaynatiliyor, sıcakken kaselere dolduruluyor. Soğuyup kaymak tutmasi icin soğuk dolaplara konuyor. Kaymak bağlayan muhallebinin üzerine servis edilmeden önce bir bıçakla kesikler açılıyor.

 

(Muhallebinin içine şekerli şerbet iyice işlesin diye) Uzerine Mahir Beyin vanilyalı dondurması ve en sonunda da gıda boyası ve gül suyu ile hazırlanan şerbeti ekleniyor. Ozel kisa el yapimi kasiklarla servis ediliyor. 

 

Bu muazzam lezzeti mutlaka denemelisiniz... Bu tatlinin hikeyesini bir sonraki postta anlatacagim.

 

Yolunuz duserse Affan Kahvesi Antakya Merkezdeki Kurtulus Caddesinde.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler