Kısır Tarifi

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi; Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır. Üzerine 1 2 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır...

 
Kısır Tarifi
 
Kısır Tarifi Malzemeler:
 
*  2 su bardağı ince bulgur.
*  1 kuru soğan
*  7 8 adet yeşil soğan
*  3 domates
*  1 demet maydanoz, dereotu
*  4 5 sivri biber
*  2limon
*  yarım su bardağı zeytinyağ
*  2 çay kaşığı kırmızı biber veya 
*  1 kaşık biber salçası
*  1 marul
*  tuz 
Kısır Tarifi Yapılışı:
Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır. Üzerine 1 2 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır. Soğan, maydanoz, dereotu, domates, biber yıkanıp küçük küçük doğranır.
 
Bulgur kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz kırmızı biber konur, biraz yoğrulur. Hazırlanan sebzeler katılır zeytinyağ ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
 
Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.
 
Kısır Tarifi Kısa Bilgi:
Acımış tereyağını, elma kabukları, 1 2 çay kaşığı tane karabiber, dört parçaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip süzünüz. Kullanılır hale geldiğini göreceksiniz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler