Hibeş Tarifi (Antalya'dan)

Hibeş Tarifi (Antalya'dan)

Geleneksel Türk Mutfağında İştah Açıcılar & Soğuk mezeler İlk mezenin kimler tarafından ve ne zaman yapıldığı bilinmemektedir fakat zeytinyağını ilk bulanlar Giritlilerdir...

Hibeş Tarifi (Antalya'dan)
Hibeş Tarifi Malzemeler:
 
*  1 su bardağı tahin
*  2 limon suyu
*  yarım kahve fincanı zeytinyağ
*  2 kahve kaşığı kimyon
*  3 diş sarımsak
*  1 kahve kaşığı tuz
*  1 kahve kaşığı acı kırmızı biber 
 
Hibeş Tarifi Yapılışı:
Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.
Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. 
(sertleşmemesi için tuz en son konur.) Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.
turşu zeytin v.s. İle süslenir.
 
Hibeş Tarifi Kısa Bilgi:
Sarımsak, damar sertliği, skorbüt (diş etlerinin kanaması) ve gut Hastalığı için faydalıdır.
Yemeklere soğanla birlikte 2 3 diş sarımsak koyarsanız hem faydasından hem de lezzetinden yararlanabilirsiniz.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Hibeş Mezesi Tarifi (Antalya'dan harika bir meze)” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında İştah Açıcılar & Soğuk mezeler
İlk mezenin kimler tarafından ve ne zaman yapıldığı bilinmemektedir fakat zeytinyağını ilk bulanlar Giritlilerdir. Soğuk mezelerde genellikle zeytinyağı ile yapıldığından ilk mezenin de Giritliler tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Zeytin ağacına ilişkin mevcut en eski veri Ege Deniz’indeki Santorini Adası’nda yapılan arkeolojik çalışmalarda ortaya çıkarılan 39.000 yıllık zeytin yaprağı fosilleridir.
 
Tarih, zeytinyağı üretimine ilişkin en belirgin izlerin Akdeniz’in tam ortasındaki Girit Medeniyeti’ne M.Ö 4.500 yıllarına dek uzandığını göstermektedir. Zeytinyağı kültürünün Akdeniz’deki diğer kavimlere yayılmasında en önemli rolü Giritliler oynamıştır. Zeytinyağının bulunuşu ile yemek kültüründe de değişiklikler olmuştur. Zeytinyağının aromasıyla yemekler daha lezzetli ve daha dayanıklı hale gelmiştir. 
 
Osmanlı Saray mutfağında da zeytinyağlı yemekler mevcuttu fakat İslam dinine göre içki haram olduğu için meze bir yemek kültürü olarak fazla gelişememiştir. Fakat İstanbul çevresinde yaşayan Gayrimüslimler tarafından meze bir kültür olarak benimsenmiş ve geliştirilmiştir.
 
Özellikle İstanbul’un Yenikapı, Karaköy, Galata, Kumkapı, Balat, Şişli, Kurtuluş, Adalar, Üsküdar ve Kadıköy çevresinde yaşayan Gayrimüslimlerin açtıkları meyha- neler ve şarküteriler meze kültürünün yaygınlaşmasına ve çeşitlili- ğin artmasına önemli katkı yapmıştır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler