Simit Çorbası Tarifi

Simit Çorbası Tarifi

Simit Çorbası Tarifi; Kuru soğan yemeklik doğranarak yağda hafifçe kavrulur. Salçası ilave edilir. Suyu...

Geleneksel Türk Mutfağında Çorbalar

Çorba özellikle kış aylarında Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Mercimek Çorbası, Ezogelin Çorbası, Yoğurt Çorbası ve Tarhana Çorbası en çok tercih edilen çorbalardır.
 
Ancak Türk mutfağı bunların yanı sıra sayısız miktarda çorbalar içerir. Etler, Sebzeler ve baklagiller genellikle çorbaların ana malzemeleridir. Et suyu, un, yoğurt ve şehriye bu malzemeleri çorba haline getirmek için kullanılır.
 


İşkembe Çorbasının alkollü içkilerin neden olduğu baş ağrısına iyi geldiği inancı yaygındır. Özellikle şehirlerde yer alan işkembeci lokantaları geç saatlere kadar açık kalarak müşterilere işkembe çorbası servisi yaparlar.
 
Simit Çorbası Tarifi
Simit Çorbası Tarifi Malzemeler
 
*  1 baş kuru soğan
*  1 çay bardağı ince bulgur ( Anadolu da simit denir)
*  1 yk salça
*  1 yk yağ
*  Tuz
*  2-3 su bardağı un
 
Gaziantep Mutfağında Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En Sağlıklı Çorbalardan Simit Çorbası Tarifi Yapılışı:
Kuru soğan yemeklik doğranarak yağda hafifçe kavrulur.
Salçası ilave edilir. Suyu konur. Tuzu atılır.
Su kaynayınca bulgur atılır.
Bulgurlar pişince ocağın altı kapatılır. 
 
Sıcak servis yapılır.
Soğuk kış günlerinin güzel bir çorbasıdır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Gaziantep Mutfağından Simit Aşı Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler