Kuzu İçi Plavı Tarifi

Kuzu İçi Plavı Tarifi

Kuzu İçi Plavı Tarifi; Doğranmış domates, kavurma, taze soğan, dereotu, maydanoz, reyhan ve tuzu da...

Türk Mutfak Kültüründe Pilavın Tarihçesi 
15. yüzyılda Osmanlı Saray Mutfağında pilav yenmekte olduğu ve Fatih'in sofralarında sade pilavın dışında sebzelisi, etlisi ve tavuklusunun yer aldığı kayıtlardan anlaşılmaktadır. Ancak pirinç nadir bir malzeme olduğu için çok uzun bir dönem pilav sadece zengin Osmanlı sofralarını süslemekte ve buralarda da sofranın en önemli yemeği konumuna yükselmektedir.
 
16. yüzyılda pilav pişirme yöntemleri gelişmiş, aynı öğünde birkaç çeşit pilav yenmeye başlanmıştır. Şölenlerde ikramların zenginliği, etin yanı sıra pirinç pilavlarının bolluğuyla da ölçülür hale gelmiştir. Nadide bir yemek olan pilavı sıradan halk yüzyıllar boyu ancak zenginlerin şölenlerinde tadabilmiştir.
 
Pirinç pilavının demokratikleşmesi 18. yüzyıldan sonra gerçekleşmiş ve pilav artık orta halli insanların da sofralarının vazgeçilmez yemeği haline gelmiştir. Özellikle İstanbul'da bu yüzyıldan sonra pirinç buğday kadar tüketilir olmuştur.
 
Kuzu İçi Plavı Tarifi
Kuzu İçi Plavı Tarifi Malzemeler:
 
*  2 su bardağı pilavlık bulgur
*  3 y.k. tere yağı
*  1 çay bardağı zeytinyağı
*  2 adet domates
*  2-3 adet yeşil sivri biber
*  3-4 adet taze soğan
*  2 adet kuru soğan
*  Yarım bağ dereotu ve maydanoz
*  Reyhan
*  tuz
*  Kavurma (1 kase)
 
Kuzu İçi Plavı Tarifi Yapılışı:
Tere yağ ve zeytinyağı birlikte eritilerek kızdırılır.
Doğranmış kuru soğan biraz sarartılır.
Sonra bulguru İlave edilerek biraz kavrulur.
 
Doğranmış domates, kavurma, taze soğan, dereotu, maydanoz, reyhan ve tuzu da ilave edilerek suyu konulur.
Suyu 1 e 1,5 veya 2 gibi konulur.
Çünkü domates ve sebzeleri olduğu için fazla su kaldırmayabilir.
 
Ancak arzu edilirse hafif suluda yenilebilir.
O zaman da buna meyhane pilavı denir.
Arzuya göre baharat çeşitleri arttırılabilir.
Acı seven acı ilave edebilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Kuzu dolması nasıl yapılır?” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
Kuzu dolması nasıl yapılır?
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler