Gastronomi Öğrencileri İçin İspanya !

Gastronomi Öğrencileri İçin İspanya !

Gastronomi Öğrencileri İçin İspanya, Gastronomi öğrencileri için İspanya'da yüksek lisans ve staj imkanı. ...

Gastronomi Öğrencileri İçin İspanya !
Gastronomi öğrencileri için İspanya'da yüksek lisans ve staj imkanı. İspanya'nın Alicante şehrinde bulunan Alicante Üniversitesi, Akdeniz mutfağı ve paella üzerine yüksek lisans ve staj imkanı tanıyacağı öğrenciler arıyor.
 
Öğrenciler, Masterclass, dersler, pratik oturumlar veya eğitim ziyaretleri sunacak üstün nitelikli yemekler, paella ve pirinç yemeklerinde uzmanlaşmış 50'den fazla ünlü, ödüllü profesyonel şefler ile eğitim şansı yakalamaktadır.
 
Bu yüksek lisans programı öğrencilere geniş bir yelpazede, profesyonel fırsatlar sunmaktadır. Programın içeriğinde Pilav-Paella ve Akdeniz üstün nitelikli yemekler tarihi, Küreselleşme ve Turizm Uzman Kursu, Mutfak Bilimi ve Teknolojisinde Uzmanlaşma Kursu, Şarap Eşleştirme, Paella ve Akdeniz Mutfağı gibi kurslar bulunmaktadır. 
 
Bu programda, öğrencilerin İspanyol gastronomisindeki temel rollerine odaklanarak Akdeniz mutfağı, paella ve pirinç yemeklerinde uzmanlaşmaları hedeflenmektedir. Ayrıca öğrenciler, geleneksel pirinç temelli mutfak ve pirinç yemekleri, ürünler, üretim alanları, ayırt edici özellikler, pişirme yöntemleri ve teknikleri gibi temel unsurlar hakkında bilgi ve deneyim kazanacaklardır. 
 
Son olarak, öğrenciler pirinç pişirirken üstün nitelikli mutfak tekniklerini uygulayacaklar ve çağdaş pirinç yemeklerini yaratmak için yaratıcı ve duyusal becerilerini geliştirecekler. Aynı zamanda ilgili fiziksel ve kimyasal süreçler hakkında geniş bilgi edinecekler. 
 
Öğrenci Profili
Otelcilik ve gastronomi mezunları, aşçılık eğitimi veren şefler (2. seviye veya üstü mesleki sertifikalar), yemek pişirmede alt veya üst düzey mesleki eğitim programlarına katılmış, yeniden eğitilmeye ve yeni bilgi edinmeye istekli kapsamlı mesleki deneyime sahip aşçılar bu programa katılabilirler.
 
Kabul şartları
Profesyoneller için:
Özel kabul testi, kanıtlanmış mesleki deneyim (en az 2 yıl), güncellenmiş özgeçmiş
 
Üniversite Mezunları için:
Yüksek Lisans Derecesi, Avrupa Yüksek Öğretimine Kabul Koşullarının Karşılanması Alan (EHEA) resmi üniversite dereceleri, resmi yüksek öğrenim diploması alan ve tamamlaması için 18 krediden az olanlar da başvurabilirler.
 
Pilav-Paella ve Uygulamalı Akdeniz üstün nitelikli mutfak Yüksek lisans derecesi için her biri bağımsız olarak 60 AKTS ders alınacaktır. Öğrenciler 50 AKTS’lik dersleri başarılı bir şekilde tamamladıklarında 10 AKTS değerinde olan Final Projesi ve Staj dönemine hak kazanacaklardır. Yüksek lisansın nihai projesi, diğerleri arasında, gastronomi, gıda, sağlık, turizm veya mutfak bilimlerinde bir araştırma hattı ile ilgili olacaktır. 
 
İlde bulunan en iyi restoranlarda 400 saatlik staj içeren, çoğunlukla pratik olan bu konu, ancak tüm diğerleri (50 AKTS) tamamlandıktan sonra alınmalıdır. Eğitim dönemi Ekim-Nisan olup, dersler Alicante Üniversitesi ve Dénia'da öğretilecektir. Öğrencilere konaklama, ulaşım ve kredi imkânları sağlanacaktır. Yüksek lisans harcı ile ilgili siteden bilgi edinebilirsiniz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler