Osmanlı ve Türk Mutfağı Atan ve Satan Tipler

Osmanlı ve Türk Mutfağı Atan ve Satan Tipler

Yurdumun trendidir. Beline önlüğü bağlayan şef, masaya oturan Master şef tadan ve atan tutan gurme. Yav benim bildiğim...

Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfağı Atan ve Satan Tipler 

Bu teknikler ile ancak “şef” değil “mef” olunur, olursunuz.!!!

Yurdumun  trendidir. Beline önlüğü bağlayan şef, masaya oturan   Master  şef tadan ve atan tutan gurme. Yav benim bildiğim iki kursa gitmek  Annelerimizin   Afına   anneden öğrenilen teknik ve mutfakla şef degil mef olunur. kezâ gurme de öyle. zaman ister,para ister daha neler neler ister. yürek istemez 

Lakin !

"Türkiye'de tavuk etini bıldırcın etinden ayıramayan ama yemek yarışmalarında jüri üyeliği yapan gurmeler var. Herkes gurme  televizyonda programlar, Master şefler yemekteyizden sunumlar bunları izliyorsunuz dur. 

Türkiye'de gurme yok. Sadece bazı arkadaşlar kendisini gurme zannediyor.

Televizyonda Anadolu'yu gezen Hack programlarını söylemiyorum o ayrı bir dert zaten 

Ya   Birde   Şu  "Excel"Den 

Osmanlı Türk Mutfağı atan ve satan tipler yok mu. Bizim Mutfak çok geniş   öyle çok iyi ustalar da  var dünya çapında ,  yemek yersin Hani her türlü geleneksel Osmanlı Mutfağı atan tipler bir sürü.   İtalya'nın kralını İstanbul'da yiyebilirsin  yani fransızım falan düşünün  O konuda çok iyiyiz çookkk.

 

Bir  Lokantada   Soğan  Doğramış 

Lüks bir    Restaurant'ta  bir   iki   yemek   ve çorba    pişirmeyi görmüş genç şef   adayları   var. Boynunda    madalya  elinde    başarı   belgesi    inanılmaz havaya girdiği, kendilerini "Picasso" gibi gördüğü bir dönem yaşıyoruz  .Genc   kardeşlerime  Tavsiyem:

Lise  Ve   Üniversitelerde  Hata 

Günümüz  mekanlarda   belli bir şey var biraz Fransız Mutfağı biraz İtalyan mutfağı biraz Meksika  Mutfağı .   Söyle dünya mutfağı adı altında sizlere  bir şeyler öğretiyorlar  Ama bu  yeterli  değil ,  Önce özgeçmiş mutfağımıza Bir bakın  hakkaten Aksu'nun temelinde neler yatıyor bunu mutlaka öğrenmeniz  lazım birkaç kişi bir araya gelip eski kültürlerin eski şehirlerinden bir şeyler çıkarın.

Unutulmaya yüz tutmuş bir Yemeği  gün  yüzeyine  çıkarardığın  zaman İnan mutlu olacaksın hele tarifini  Reçetesi   ortaya koyarsan . Bu  konuda  Anne anneleriz'den Baba anneleriniz'den  bile  yardım alabilirsiniz...  

Saygılarımla

Kenan Usta "Anadolu Mutfağı"  



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler