Gastronomi Öğrencilerine Aşçılık Kampı

Gastronomi Öğrencilerine Aşçılık Kampı

Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencileri ‘4’üncü Ulusal Aşçılık Kampı’na katılarak, ...

Gastronomi Öğrencilerine Aşçılık Kampı
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencileri ‘4’üncü Ulusal Aşçılık Kampı’na katılarak, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden eğitimler aldılar.
Üniversite öğrencileri aşçılık kampına katıldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 56 üniversite ve 72 bölümden toplam 230 katılımcının yer aldığı ‘4’üncü Ulusal Aşçılık Kampı’na katıldı.
 
DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, etkinlikte Türkiye’nin önde gelen şeflerinin bulunduğunu belirterek, katılımcılara  eğitimler vermelerinin bir şans olduğunu söyledi.
 
Prof. Dr. Kılıç, aldıkları bilgiler çerçevesinde kamp süresince devam eden eğitimlerde yaklaşık 1.5 ton beyaz et, 1 ton kırmızı et, deniz ürünleri, çeşitli mutfak ürünlerinin kullanıldığını belirterek, bunun kampın öneminin bir göstergesi olduğuna dikkati çekti. 
 
Ekibe kamp süresince başkanlık yapan DAÜ Araştırma Görevlisi Tanya Kilitkayalı ise, “Bir hafta boyunca temel eğitimler aldık, bulgurdan pirince, sushiden kuzuya, danadan tavuğa ve ördeğe çeşit çeşit eğitimlere katılarak bilgi ve becerilerimizi pekiştirdik” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler