Ustalık Ve Kalfalık Belgesi Aşçılar İçin Önemli

Ustalık Ve Kalfalık Belgesi Aşçılar İçin Önemli

Çubuk Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri, yaz dönemi sınavlarında ustalık ve kalfalık belgelerini ...

Ustalık Ve Kalfalık Belgesi Aşçılar İçin Önemli
Çubuk Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri, yaz dönemi sınavlarında ustalık ve kalfalık belgelerini almak için ter döktü.
 
Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerekleştirilen sınavda aşçılar, zamanla ve en lezzetli yemeği yapabilmek için birbiriyle yarıştı.
 
Aşçılar, hazırladıkları yemekleri kamera karşısında tanıttıktan sonra komisyon üyeleri tek tek tadarak lezzet ve sunumuna göre not verdi.
 
Çubuk Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Üzüm, yaptığı açıklamada, herhangi bir yerde çalışan ve mesleğini halen icra eden öğrencilerinin ustalık ve kalfalık için yarıştığını söyledi.
 
Sınavların her aşamasının kamerayla kayıt altına alındığını dile getiren Üzüm, şunları kaydetti:
"Haziran döneminde merkezimize başvuru yapan 37 kalfa adayı ve 12 usta adayımız meslek sınavına katıldılar. 
 
Uygulamalı sınavda her adayımıza farklı 4 menü yaptırıldı. Ustalarımız bu sınavlara katılarak bütün marifetlerini ortaya koydular. Komisyonlarımız bu yemekleri değerlendirerek ustalarımızın mesleklerindeki yeteneklerini ölçtüler."
 
Üzüm, sınava girenlerin sektörde çalışan ama belgesi olmayan kişilerin olduğunu belirterek, bu sınavla hak eden adayların yasal zorunluluk olan belgelerini alacaklarını ifade etti.
 
Sınava giren adaylardan Murat Demircan, Esenboğa Havalimanındaki bir lokantada çalıştığını aktararak, "Amacım belgemi alarak mesleğimde ilerlemek. Sınavda terledik ama sonunda menümüzü sunduk. Sınavdan 100 puan aldım." dedi.
 
Sadık Rençber ise "Ben 12 yaşımdan beri bu işi yapıyorum. İşimi severek yapıyorum ama bugüne kadar belge nasip olmadı. Hocalarımızdan Allah razı olsun, belgeyi almak bu günlere nasip oldu." ifadesini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler