Başkent’in Gölleri Balık Üretecek

Başkent’in Gölleri Balık Üretecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te sportif balıkçılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla akademik destek alarak, göl ve göletleri balıklandıracak. Büyükşehir Belediyesi ile Ankara...

Başkent’in Gölleri Balık Üretecek
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te sportif balıkçılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla akademik destek alarak, göl ve göletleri balıklandıracak.
 
Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı arasında, bu çerçevede işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nün işbirliği kapsamında ilk etapta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden temin edilecek yavru sazan balıkları, göl ve göletlerde çoğaltacak.
 
Akademi Destekli 
Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Dursun arasında imzalanan protokol ile öncelikle Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki göl ve göletlerde sazan balığı popülasyonu artırılacak.
 
Büyükşehir Belediyesi, ileri aşamada balık çeşitliliğini sağlayarak, balıklandırma faaliyetlerinin takibi, raporlanması, bozulan balık habitatlarının rehabilitasyonu için de akademik destek alacak. İki yıl boyunca devam edecek proje kapsamında gerekli alt yapı çalışmalarıyla birlikte doğal türler hakkında farkındalığı artıracak çalışmalar da yapılacak.
 
Protokol sayesinde bölge halkının sosyo - ekonomik yönden kalkınacağına dikkat çeken Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Dursun, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bu tip konularda iş birliğine her zaman hazırız. Bu protokolle Başkent’te sportif balık avcılığının gelişmesine de katkı sağlanacak” dedi. 
 
Balıkçılık faaliyetlerine akademik desteğin verilmesinin balık avlayanlar kadar çevre dengesi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu ise,”Birçok problemin çözümü ancak işbirliği ile mümkün. Birçok noktada ilgili kurumların ortak hareket etmesi bu nedenle önem kazanıyor. Bilirkişi ve akademisyen tarafı olan üniversitelerle işbirliği yapmayı bu noktada önemsiyoruz” diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler