İzmir Çikolata Festivali

İzmir Çikolata Festivali

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İzmir Çikolata Festivali'ndeydi Doğu Akdeniz Üniversitesi

İzmir Çikolata Festivali
DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İzmir Çikolata Festivali'ndeydi
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İzmir’in tarihi ve kültürel miraslarını keşfetmeye yönelik kültür turu düzenledi.
 
Söz konusu geziye Ürdün, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti’nden (TC) gelen toplam 35 öğrenci katıldı.
 
Gezi kapsamında Fuar Ve Festivallerden Bayraklı’da düzenlenen çikolata festivaline katılan öğrenciler orada düzenlenen atölye çalışmasına ve söyleşilere de katılarak yapılan çeşit çeşit çikolataları tatma imkanı yakaladılar. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri açısından oldukça yararlı olan söz konusu atölye çalışmasında, öğrenciler çikolatanın yapım aşaması hakkında da bilgi sahibi oldular. 
 
 
Öğrenciler gezi süresince İzmir Saat Kulesi, Foça, Ayvalık, Cunda Adası, Rüzgar Gülleri, Rum evleri, Şeytan Sofrası, Tarihi Asansör gibi tarihi yerleri de ziyaret ettiler. Öğrenciler gezi sırasında bölgeye özgü lezzetleri de tatma fırsatı yakaladılar.
 
DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso ve Öğretim Görevlisi Turan Değirmencioğlu öncülüğünde gerçekleştirilen gezi sonunda öğrenciler turdan oldukça keyif aldıklarını ve kendileri için verimli geçtiğini belirttiler. DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hasan Kılıç, bu tarz gezilerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin altını çizdi.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler