Ramazan'ın Özeli Antalya Kabak Tatlısı

Ramazan'ın Özeli Antalya Kabak Tatlısı

Antalya'da hafif ve çok leziz olduğu için her mevsim tüketilen, özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi ...

Ramazan'ın Özeli Antalya Kabak Tatlısı
Antalya'da hafif ve çok leziz olduğu için her mevsim tüketilen, özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi kabak tatlısı, turistlerin de en çok tercih ettiği tatlılar arasında yer alıyor.
 
Hafif ve son derece leziz olduğu için her mevsim tüketilen, özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi kabak tatlısı, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da yabancıların da gözdesi.
 
yapılışı ve sunumu ile diğer bölgelerde yapılan kabak tatlılarından farklı olan Antalya kabak tatlısı yapılırken kabak özenle doğranıp, içine limon sıkılarak bir gün toz şekerde bekletiliyor. Dolaptan çıkarılan kabak, közde saatlerce pişirilip, kuzinede fırınlanıyor.
 
Manda kaymağı, tahin, ceviz, Antep fıstığı, acı, Hindistan cevizi eklenerek sunulan kabak tatlısı ilgi görüyor. Antalya kabak tatlısı, tercihe göre sıcak veya soğuk olarak da servis edilebiliyor.
 
Bal kabağından yapıldığı için hafif olan ve çok tercih edilen bu tatlı, Antalya'da her evde hazırlanarak Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.
 
 
İftarda ve sahurda tüketilen tatlı, kente gelen turistlerin de gözdesi oldu. Avrupa ülkelerinden ve Rusya'dan gelen turistler, kabak tatlısından paket yaptırarak ülkelerine götürüyor.
 
Özellikle Burdur şekeriyle pişirilip, tahinle ve manda kaymağıyla servis edilen Antalya kabak tatlısının tescillenmesi için Antalya Ticaret Odası'nın (ATSO) çalışmaları sürüyor.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler