Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum' projesi

Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum' projesi

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 20172018 Eğitim ve Öğretim yılında başlatılan...

Muğla'da 'Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum' projesi tamamlandı
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 20172018 Eğitim ve Öğretim yılında başlatılan "Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum" projesi kapsamında kırsalda bulunan okullarda balık ekmek şenlikleri düzenlendi. Bodrum'da başlayan proje Dalaman ilçesi Elcik ilkokulunda tamamlandı.
 
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 20172018 Eğitim ve Öğretim yılında başlatılan “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum" projesi kapsamında kırsalda bulunan okullarda balık ekmek şenlikleri düzenlendi. Bodrum’da başlayan proje Dalaman ilçesi Elcik ilkokulunda tamamlandı. 
 
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tüm ilçelerde gerekleştirilen “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum" projesi tamamlandı. İl Müdürü Şakir Fırat Erkal yaptığı açıklamada; “Balık zengini bir ülke olmamıza rağmen dünyada kişi başı ortalama 16 kg balık tüketilirken, ülkemizde bu miktar 67 kg civarındadır. 
 
 
Hem protein içeriği hem de omega3, EPA, DHA gibi yağ asitleri açısından zengin olan balık çok önemli bir besin kaynağıdır. Damar sertliği, tansiyon, kalpdamar hastalıkları ve felç gibi rahatsızlıkları önlediği yapılan araştırmalarla ortaya konmuştur. 
 
Bilindiği üzere Muğla Kültür Balığı yetiştiriciliğinde önemli bir noktadadır. Yıllık levrek, çipura, alabalık ve diğer türler ile birlikte ülkemizde en fazla üretim Muğla’da yapılmaktadır. 2017 yılında ilimizden Avrupa ve Dünyanın birçok ülkesine 306 milyon dolarlık balık ihracatı Muğla’dan gerçekleşmiştir.
 
Bu kapsamda balık tüketimini alışkanlık haline getirmek, balığı sevdirmek, balık tüketiminin faydaları hakkında çocuklarımızı bilgilendirmek amacıyla 13 ilçede yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaşması hedeflenen proje kapsamında yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye ulaşıldı. Bu proje kapsamında ikramı yapılan balıkların teminini sağlayan Muğla Kültür Balıkçıları Derneğine ve Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlüklerine teşekkür ederiz. Daha sağlıklı bir yaşam için “haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık.” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler