Sofralarının Lezzeti: İncir Uyutması

Sofralarının Lezzeti: İncir Uyutması

Öğrencilerin tatlıyı hazırlamaları - Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan...

Ramazan Sofralarının Lezzeti: İncir Uyutması
Öğrencilerin tatlıyı hazırlamaları - Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Ayten Tuna ile röportaj - 11. sınıf öğrencisi Gizem Akar ile röportaj Ramazan sofralarının lezzeti: İncir Uyutması
 
Kütahya 'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan "incir uyutması" tatlısı ramazanda iftar sofralarını süslüyor.Hafif olmasından dolayı tercih edilen, incirin sütle kaynatılıp bekletilmesi nedeniyle "uyutma" adı verilen geleneksel tatlı, ramazan ayında daha çok ilgi görüyor.Geleneksel tatlı, unutulmaması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla meslek liselerinde de ders konusu olarak öğrencilere öğretiliyor.
 
Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Ayten Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, günümüzde birçok tatlı türünün hazırlandığını, ancak geleneksel tatların unutulmaması adına Kütahya 'nın yöresel lezzetleri arasında olan ‘incir uyutması’ tatlısını öğrencilerine öğrettiğini söyledi.
 
İncir uyutması tatlısını hafif ve tok tutucu özelliğinden dolayı özellikle ramazan ayında öğrencilerine öğretmeye başladığını dile getiren Tuna, şöyle konuştu:"Bu tatlımız hafif olması ve içerisindeki şeker oranından dolayı tok tutucu özelliğe sahip olmasından dolayı ramazan ayında çokça tercih edilmektedir. Biz de bu düşünceden yola çıkarak öğrencilerimize bu tatlımızın hazırlanışını bu ay içerisinde öğretmeyi uygun bulduk. 
 
Çok eski bir geçmişi olduğu için günümüzde unutulmaya yüz tutmuş bir lezzetimiz. Amacımız bunu tekrar gündeme getirmek. Öğrencilerimize burada yapılışını öğrettiğimiz bu tatlıyı evlerinde anneleriyle beraber yapmalarını tavsiye ediyoruz.
 
"Tuna, incir uyutmasının oldukça hafif bir tatlı olmasından dolayı insanların ramazan ayında rahatlıkla tüketebileceğini de aktardı.Geleneksel bir tatlının hazırlanışını öğrendiği için mutlu olduğunu belirten 11. sınıf öğrencisi Gizem Akar ise "Yiyecek içecek hizmetleri alanında birçok yemek ve tatlının tarifini, hazırlanışını öğreniyoruz. Birçoğunu evimizde de yapıyoruz. Açıkçası geleneksel bir tatlının tarifini öğrenmek beni çok mutlu etti. Bu tatlı gerçekten beğenilen bir tatlı. Bunu öğrendiğim için mutluyum." dedi.
 
Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “İncir Uyutması Nasıl Yapılır? | Hatice Mazı ile Yemek Tarifleri” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler