Topraktan Masaya ‘ Konsepti İle Lokanta

Topraktan Masaya ‘ Konsepti İle Lokanta "Nevnihal"

Yöresel lezzetlerden, sağlıklı yaşama kadar tüm misafirlerinin damak tadına uygun seçenekleri bir araya...

Topraktan Masaya ‘ Konsepti İle Lokanta Nevnihal Çengelköy’De Hizmete Açıldı...
Anadolu yakasının en keyifli lokasyonuna konumlandırılmış Lokanta Nevnihal, otantik mimarisi, zengin menüsü, tecrübeli ve kaliteli hizmet anlayışını bir arada sunuyor. 
Yöresel lezzetlerden, sağlıklı yaşama kadar tüm misafirlerinin damak tadına uygun seçenekleri bir araya getiren Nevnihal, ebeveynlerin masadan kalkmadan çocuklarını izleyebilecekleri oyun alanları ve huzur dolu bahçesiyle de dikkat çekiyor. Toprak anadan aldığı ilhamla lokal ,coğrafi ürünleri ve Şef Rafet İnce’nin kendine özgü sunumları ile benzersiz bir deneyim yaşatan Lokanta Nevnihal yeni adresiniz olacak. 
Şehir içinde leziz bir yemek keyfi yaşamak isteyenlerin vazgeçilmez adresi Lokanta Nevnihal, Çengelköy Rasathane’ de hizmet vermeye başladı. Otantik mimarisi, kalitesi ve özenli servisi ile dikkat çeken Lokantanın açılışı, siyaset, iş, sanat ve gastronomi camiasının geniş katılımı ile gerçekleştirildi. Kurdele kesimi Sayın Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN , AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Kaan PEHLİVAN tarafından yapıldı. 
Ev sahipliğini Tarihi Çengelköy Börekçisi kurucuları ve Türkiye’nin önde gelen Master Chef’i Rafet İnce’nin üstlendiği açılışa, sanat camiasının ünlü isimleri Okan KARACAN , Aslı HÜNEL , gastronomi sektörünün ünlü şeflerinden Cüneyt ASAN ve değerli diğer şefler ile blogerlar da açılışta yer alan konuklar arasındaydı.
Master Chef Rafet İnce ve ekibi davetliler için güne özel hazırlanan menüde , yenilebilir toprakta sunulan , tarladan toplanmış doğal lezzetleri misafirlere ikram etti. 
Yenilebilir toprakta Mevlevi sufi mutfağından , Konya furun kebabına kadar zengin seçenekler yer aldı. Türkiye’nin en iyi künefe markası olan Özikizler , açılış boyunca davetlilere künefe gösterisi yaparak hem gözleri hem de mideleri şenlendirdi. 
Lokanta Nevnihal , ülkemizin 7 bölgesini düşünerek 1 yıl boyunca her ay şehirler arası lezzet rotası çizecek .. 
Modern ve yöresel tariflerin bir araya gelerek farklı sunum ve pişirme teknikleri kullanılarak hazırlamış olduğu sağlıklı beslenme trendlerini de Anadolu lezzetleriyle harmanlayan Lokanta Nevnihal, dünyada ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek her ay menüsünü değiştiren tek lokanta olma özelliğine sahiptir. Lokanta Nevnihal, ülkemizin 7 bölgesini düşünerek 1 yıl boyunca her ay şehirler arası lezzet rotası çizecek. 
Belirlenen şehirlerin kendilerine özgü yemeklerini her ayın son üç günü yaparak farklı bir konsept oluşturmaktadır. 7,800 metrekare bir alana kurulu Lokanta Nevnihal, yazın 180 kişi, kışın ise kapalı alanda 130 kişi oturma kapasiteli bir mekandır. 
Lokanta Nevnihal tarihte yolculuğa çıkarıyor.. 
Mimari dokusuyla da dikkat çeken Lokanta Nevnihal’in içinde 1906 yılında inşaa edilen Tarihi Çengelköy Konağı yer alıyor. 2007 yılında restore edilen konağın içinde yer alan odaların farklı mimari dokuları konuklarını adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.
Konağın Osmanlı döneminde bostan olarak kullanılan bahçesinde bugün Lokanta Nevnihal misafirleri için doğal tarım yöntemleriyle sebze, meyve, et ve süt ürünleri yetiştiriliyor. 
Bahçenin bir bölümünde, gezen tavuk, dağ keçisi, bıldırcın , sülün gibi av ve kümes hayvanları da bulunuyor. Misafirler kendileri için hazırlanan özel makaslar ile tamamen doğal ürünleri kesebilecek ve sofralarına taşıyabilecek, arzu ederler ise satin da alabilecek. 
Hem siz, hem de çocuklarınız için en ideal ortam... 
Çocuklu aileler, yemek mekânı seçerken onların huzur içinde eğlenebilecekleri ve kendilerini rahat hissedebilecekleri yerleri tercih ediyorlar. Mekân seçiminde en çok dikkat edilen bu kriteri de göz önünde bulunduran Lokanta Nevnihal, çocuklu ailelerin de rahatça gidebileceği bir mekân olma özelliğine sahip. 
Ebeveyinler, yemek yerken veya sohbet ederken çocuklarının, kendileri için özel ayrılmış alanlarda güven içinde vakit geçirmelerini seyredebilecekler. Böylece gönül rahatlığı içinde, masadan hiç kalkmadan ve yemekleri bölünmeden keyifli dakikalar geçirebilecekler. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler