Sezon Açıldı Çeşme Büyük Göçe Hazır

Sezon Açıldı Çeşme Büyük Göçe Hazır

Gazinolar açılıyor, plajlar el değiştiriyor. İstanbul’dan popüler markalar transfer oluyor. O halde sokaklar...

Sezon Açıldı Çeşme Büyük Göçe Hazır
Burcu ALDİNÇ
Gazinolar açılıyor, plajlar el değiştiriyor. İstanbul’dan popüler markalar transfer oluyor. O halde sokaklar çok dolmadan, geçen hafta sezonu açan Çeşme’de bir tur atalım, neler varmış bakalım.
 
Yaz sezonu Alaçatı'da geçen hafta itibariyle başladı. Geçen seneki kadar kalabalık olacak mı, sokaklarında izdiham yaşanacak mı? Onu ilerleyen günlerde göreceğiz. Zaten yaz boyu Ege'den bildirmeye devam edeceğim.
 
Ama şimdilik gelin bu yaz ne gibi değişiklikler var, ona bakalım. Alaçatı-Çeşme semaları Bodrum'a oranla daha fazla değişmiş, yenilenmiş. İstanbul mekanları da açılmış, yerli markalar da atak yapmış.
 
Alaçatı'ya gitmek için şu an en doğru zaman. Ne kapıda kuyruk bekliyorsunuz, ne de Alaçatı'nın Arnavut kaldırımlarında 100 metre gidebilmek için ter döküyorsunuz.
 
Hava hafif esiyor. Ne üşütüyor, ne terletiyor. Akşamları ince bir hırka yetiyor.
Kendine güvenen, soğuk deniz sevenler de yüzmenin keyfini çıkarıyor. Geçen hafta sadece Alkoçlar ve Ilıca Plajı açıktı. Bu hafta Sole&Mare ve Tren de açılıyor.
 
Yeni Bir Plaj Geliyor
Geçen yaz köyün en popüler mekanlarından Momo bu yıl büyüyor. Bünyesine işletmeci ortak olarak Mitte ve Raphael'den Turgay Yıldız da katıldı. Dalyan'da sessiz, sakin, bakir bir koyda Momo Beach açmaya hazırlanıyorlar. 20 Haziran gibi açılacak plajın ve restoranın yemekleri ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini'ye ait.
 
Plaj, eskiden üzüm bağı olan bir yere kuruluyor. Üzüm bağının bir kısmı hâlâ var. Akşamları ise happy hour partiler olacak. Müzik direktörlüğünü Oksijen Radyo ve Fuji Film'den tanıdığımız Mehmet Garan yapıyor. Murat Tokuz ile anlaşılmış. Haftanın birkaç günü DJ setinin başına Tokuz geçecek. Bu arada plaja girişler rezervasyonla olacak.
 
Köyün içindeki Momo ise yemek sonrası canlı müzik konseptine dönüyor. Haftanın dört günü canlı müzik olacak.
 
Hoshaff'ı Keşfettiniz Mi?
Bu yazın en merak uyandıran mekanlarından biri de Alaçatı girişinde, Köşe Kahve'nin karşısında açılan Hoshaff. Eskiden 15 Eylül Kıraathanesi'nin olduğu yerde.
 
Arka tarafında gizli bir bahçesi var. Burası kahvaltısıyla da ünlü. Kahvaltı sonrası ise bistroya dönüşüyor. Kokteylleri de epey iddialı. Şu sıra köyde kimi arasanız Hoshaff'ta bulabilirsiniz.
 
Bir zamanların en popüler mekanıydı Alaçatı Port'taki Deli Deli. Uzun bir aradan sonra geri dönüyor. Şık dekorasyonu ve lezziz yemekleriyle Alaçatı'nın popüler buluşma adreslerinden biri olmaya aday.
 
Bu sene Madeo Beach açılmıyor. Onun yerine eski Kum Beach de geri gelen bir başka işletme. Meşhur eğlence ve festival oteli The Stay de plajını Kum Beach'in içine açacak.
 
Gazino Geceleri Başlasın
Emre Altuğ, Alaçatı'daki işletme denemelerine bu sezon da tam gaz devam ediyor. Bu yazın en büyük sürprizi de yine ona ait. Altuğ otelinin içine bir gazino açıyor. Adı Gazino Sako.
 
Kendisinin de sahne alacağı gazinonun oldukça iddialı bir sanatçı kadrosu var. Deniz Seki, Cenk Eren, Mehmet Erdem, Rubato, Yaşar ve Deha haftanın farklı günleri Gazino Sako da sahne alacak.
 
Çeşme'deyiz deniz ürünleri yemeden dönmek olmaz. Zıpkın, Ferdi Baba, Fahri'nin Yeri gibi klasik mekanlar aynen servis vermeye devam ediyor. Viento Oteli'nin içindeyse Solto isimli yeni bir kabuklu restoranı açıldı. Istakoz, karides, midye... Denizden çıkan kabukluların servis edildiği şık bir restoran olmuş.
 
Denizin İçinde Sosyalleşelim
Fly-Inn Beach Club bu yıl yenileniyor. 19 Mayıs'ta kapılarını açacak plajda yine Dirty Hands ve Sushi Motto markaları olacak. Kahveci olarak da Coffenutz. Girince sol taraftaki village (kasaba) kısmı sakin takılmak isteyenler için korunuyor. Fly-Inn bu yaz denizin içine barlar yapıyor. En büyük yeniliği ise Hypnose ile yapacağı işbirliği. Zaman zaman Fly-Inn'de gece partileri de düzenlenecek.
 
İstanbul'dan transfer
Biber ve Suare, Nişantaşı ve Ataşehir'den sonra Alaçatı'ya transfer oldu. Limon Alaçatı'nın hemen iki yanına açıldı. Kocaman bir de bahçesi var. Suare'de haftanın dört-beş günü canlı müzik yapılacak. Zilli de Alaçatı sokaklarında yer bakıyordu. Henüz mekan bulundu mu bilmiyorum ama o da İstanbul'dan transfer kadrosuna dahil olacak gibi.
 
Gizli Otel
Alaçatı'da neredeyse tüm oteller az odalı ve butik. The Six ise Beverly Hills otellerini aratmayan gizli bir parti evi gibi. Altı odalı bu oteli şimdiden kapatan arkadaş grupları var. 25 kişilik restoranına dışarıdan misafir kabul ediyor.
 
Başka Neler Var?
Walk-inn tüm dekorasyonunu ve menüsünü değiştirmiş. Haftanın beş günü canlı müzik olacak. Cuma akşamları sahne Bengü Beker'e emanet. MFÖ'nun Sude'siyle coşmaya hazır olun.
 
Limon Alaçatı'da bu yaza özel değişiklikler var. Örneğin pazar akşamları Rubato sahne alacak.
 
Esnaf da bu yıl büyüyen mekanlardan. Dışarıdan görünmeyen bir taş evin bahçesine geçti. Menüsüne de vişneli, sumaklı semizotu salatası, levrek ceviche gibi tatlar eklendi.
 
Paradiso Beach de el değiştiren markalardan biri. Tüm yemek alanı ve plaj kısmı değişti. Çok iyi bir DJ line up'ı hazırlamış. Doğuş Çabakçor da zaman zaman burada çalacak.
 
Anneler Günü'nde Ne Mi Yapsak?
Anneler Günü'nde kahvaltı ya da brunch yapmak artık bir gelenek haline geldi malum. Beş yıldızlı oteller piyanolu, canlı müzikli programlar hazırlıyor. Spa'da masaj keyfi de kulağa fena gelmiyor. Yüzlerce çeşit ve seçenek arasında seçim yapmak epey güç. Ben sizin için üç tanesini seçtim.
 
Akasya AVM'de açılan Louie'nin suşili, Asya ve Akdeniz mutfağından lezzetlerle dolu açık büfesinde şık bir brunch'a ne dersiniz! Kişi başı fiyatı 85 TL. Hem sonrasında sinemaya girip bir de film izleyebilirsiniz.
 
"Boş ver brunch'ı, kahvaltıyı... Kalorinin dibine vuralım" derseniz de buyurun bomontiada'daki The Populist'e. Burada özel bir program yok. 
 
Ama cool bir atmosferde maziyi anarak cheeseburgerler, nachoslar, tacolar yemek, enginar sosa patates banmak var.
Sait Halim Paşa Yalısı'nda Boğaz'a karşı mükellef bir kahvaltı edip caz dinlemeye ne dersiniz. Kahvaltıda caz etkinlikleri her zaman işe yarar. Bilet fiyatları 220 TL.
 
Bu Suşiler Niye Pembe?
Akatlar'da, FSM yolunun arka taraflarında kaybolduktan sonra Japonika Sushi yazan bir yerde duruyoruz. Burası üç masalı bir Japon restoranı. Kendi küçük ama menüsü büyük. En dikkat çekeni ise pembe renkteki suşi. İçinde tempura kuşkonmaz ve yılan balığı var. Kadınlar arasında pek popüler olmuş bu pink sushi. Bir de no name ismindeki trüflü suşi seçeneği çok seviliyor. Erkeklerin favorisi ise geyşa roll'muş. Hem fiyatları uygun hem de çok lezzetli. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler