Ufü'de Uluslararası Yemek Yarışması

Ufü'de Uluslararası Yemek Yarışması

Uluslararası Final Üniversitesi’nin Bahar Şenlikleri (Final Fest) kapsamında üniversitenin uluslararası öğrencilerinin...

Ufü'de Uluslararası Yemek Yarışması
Uluslararası Final Üniversitesi’nin Bahar Şenlikleri (Final Fest) kapsamında üniversitenin uluslararası öğrencilerinin katılımıyla “Uluslararası Yemek Yarışması” düzenlendi.
 
Üniversitede eğitim gören farklı ülkelerden öğrencilerin ülkelerine ait geleneksel yemekleri hazırladığı yarışma sonunda Pakistan'lı öğrenciler, ikinciliği Libya'lı öğrenciler üçüncülüğü ise Yemen'li öğrenciler elde etti. Etkinlikte müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra, öğrencilerin kendi ülkelerine ait geleneksel kıyafetleri sergilediği bir de defile gerçekleştirildi.
 
Pakistanlı Öğrenciler Birinciliği Elde Etti
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Final Üniversitesi Uluslararası Yemek Yarışması’nın ikincisi bu yıl üniversitenin bahar şenlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi. Aşçılık camiasında ve mutfak sanatlarında yemek yarışmalarında Üniversitede eğitim almakta olan bir çok ülke öğrencileri oluşturdukları gruplarla katıldıkları yarışmada ülkelerine ait yemekleri pişirerek Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu öğretim üyelerinin de dahil olduğu öğretim görevlilerinden oluşan jüriye sundu. 
 
Kamerun, Somali, Kenya, Sudan, Nijerya, Yemen, Suriye, Pakistan, Filistin, Kazakistan, Libya, Kongo, Afganistan, Arnavutluk, Türkiye ve KKTC’den öğrenciler üç saatlik süre içerisinde yarışma kuralları dahilinde yemeklerini hazırladı.
 
Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından farklı ülkelere ait yemekler kurular stantlarda misafirlere sunuldu. Yarışmaya katılan Pakistanlı öğrenciler birincilik, Libyalı öğrenciler ikincilik ve Yemenli öğrenciler de üçüncülük elde etti.
 
Geleneksel Kıyafetler İlgi Gördü
Öte yandan gerçekleştirilen etkinliklerle yemek yarışması şenlik havasında geçti. Müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra, uluslararası öğrencilerin ülkelerine ait geleneksel kıyafetlerini sergilediği bir defile gerçekleştirildi. Birbirinden farklı ve renkli kıyafetlerin yer aldığı defile ilgiyle izlendi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler