Bu Ekmek 77 Lira

Bu Ekmek 77 Lira

Kahramanmaraş’da 4 Mayıs’ta başlayan ve Türkiye’nin değişik şehirlerinden 30’un üstünde firmanın Gıda...

Bu Ekmek 77 Lira "Ömer KOÇ"
Kahramanmaraş’da 4 Mayıs’ta başlayan ve Türkiye’nin değişik şehirlerinden 30’un üstünde firmanın Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı büyük ilgi gördü.
 
Fuarda en çok ilgiyi Giresun’un Dereli ilçesinden gelen Yakup Özyılmazel’in standındaki dev ekmekler gördü. Teraziye koyduğu ekmeğin 7 kilo 750 gram gelmesi üzerine Özyılmazel, “Bu ekmek 77 lira” dedi. Özyılmazel, “Ekmeğimizin özelliği, tam buğday ununda yapılıyor olması, bir de ekşi maya kullanılması. 
 
Ekşi maya olduğu için bozulmuyor, uzun süre kullanılabiliyor. Hamuru iki gün önceden yoğuruluyor, bir müddet dinleniyor. Ondan sonra taş fırında pişiriliyor. 6 ay raf ömrü var. Kilosunu 10 liradan satıyoruz. 3 ton ekmekle geldik ve şu ana kadar 1 ton sattık” diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler