Farkındalık Yürüyüşü Ve Glütensiz Kahvaltı

Farkındalık Yürüyüşü Ve Glütensiz Kahvaltı

Çorum Çölyak Derneği tarafından 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’nün...

Farkındalık Yürüyüşü Ve Glütensiz Kahvaltı
Çorum Çölyak Derneği tarafından 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla “Çölyak Farkındalık Yürüyüşü” ve “Glutensiz Kahvaltı” düzenlendi.
 
Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda Pazar günü gerçekleştirilen etkinliklere Vali Necmeddin Kılıç, AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Turizm ve Kültür Müdürü Ömer Arslan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan ve Çorum Çölyak Derneği üyeleri katıldılar. 
 
Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı içinde hep birlikte farkındalık yürüyüşü yapan katılımcılar daha sonra kahvaltıya geçtiler. 
Kahvaltı sonrası AKP Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, üyesi olduğu TBMM Çölyak Komisyonu’nun çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 
 
Çölyak’ın hastalıktan ziyade bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Ceritoğlu Kurt, özellikler çocukların diyetlerine uymaları gerektiğinin altını çizdi. 
 
Vali Necmeddin Kılıç ise Çorum Çölyak Derneği’nin etkin faaliyetlere imza attığını belirterek, bundan sonraki çalışmalarda da Dernek yönetimine başarılar diledi. Çölyaklıların hayatının zor olduğunu ve diyetlerine uymaları gerektiğini kaydeden Vali Kılıç, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutladı. 
 
Ardından Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Vali Kılıç ve Milletvekili Ceritoğlu Kurt’a birer çini takdim etti. Kesici ayrıca Milletvekili Kurt’a Çölyak Komisyonu’ndaki çalışmalar ve derneğe sağladığı desteklerden ötürü bir teşekkür belgesi sundu. 
 
Etkinlikte ayrıca derneğe katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ahmet Barış’a, Dernek yönetimi adına Milletvekili Ceritoğlu Kurt tarafından birer çini verildi. 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan’ın çinilerini ise Vali Necmeddin Kılıç verdi. Etkinlik, Çorum Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak’ın kızı Berra Zeynep’in okuduğu şiirle sona erdi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler