Torosların Zirvesinde Geleneksel Tatlardan Pekmez Helvası

Torosların Zirvesinde Geleneksel Tatlardan Pekmez Helvası

oyurucu ve Vitamin bakımından yüksek olarak bilinen Pekmez bulamacı şehir hayatından Bunalıp Torosların...

Torosların Zirvesinde Geleneksel Tatlardan Pekmez Helvası Yaşatılmaya Devam Ediyor
Osmanlı'dan Günümüze Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetlerden  Pekmez Helvası
Osmanlı'dan günümüze gelen unutulmaya Yüz Tutmuş lezzetlerden  Bekmez Helvası ( Akdeniz Yöresinde Bekmez Bulamacı da denilen Lezzetli Bir yiyecek olup Antalya'ya Bağlı Gazipaşanın Toroslarında Bulunan yaylalarında halen Doyurucu ve Vitamin bakımından yüksek olarak bilinen Pekmez bulamacı  şehir hayatından Bunalıp Torosların Zirvesine Hafta sonları gezmeye Giden Halk Bu Unutulmaya Yüz Tutmuş Pekmez Bulamacı Pişirip Eş ve Dostlara ikram Etmeye Devam Ediyorlar.
 
Türk Kültüründe helvanın çok eski bir geçmişe sahip oluşu doğaldır. Zira helva göçebe bozkır kültürünün bir ürünüdür. Yapılması pratik, muhafazası kolay bir tatlıdır. 
 
Tüketildiği yerlere bakıldığında  sadece sıradan bir yiyecek değil adeta Türklerin mutluluk ve keder yemeğidir. Antalya'da İmamlık Görevi Yapan İzzet Çoban ve  Ailesi Hafta sonu Şehirin Ses ve Gürültüsünden Kurtulmak için Gazipaşa ya Bağlı yağacak mugar yaylasına Giderek Bir Hafta sonu yaşayan çoban  Torosların zirvesinde Pekmez helvası Pişirip  Değerlerimizi Ve Kültürümüzü Yaşatmak Adına Dost ve Akrabalarına Helva İkram Etti .
(Haber Sadi.Gür )


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler