Macaristan'da Osmanlı ve Türk Mutfağı Tanıtıldı

Macaristan'da Osmanlı ve Türk Mutfağı Tanıtıldı

Düzenlediğimiz kurs ve etkinliklerde ise geleneksel Türk yemeklerini tanıtmaya çalışıyorum." ifadelerini ...

Macaristan'da Osmanlı ve Türk Mutfağı Tanıtıldı
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Osmanlı-Türk mutfağının tanıtıldığı etkinliğe Macarlar büyük ilgi gösterdi.
 
Macaristan'ın Türk mutfağı üzerine tek blog yazarı olan Agnes Toth, başkent Budapeşte'nin ünlü Pancs pazarında düzenlenen etkinlikte Osmanlı-Türk mutfağını tanıttı. Tanıtım etkinliğine çok sayıda Macar katıldı.
 
Pancs pazarında her hafta sonu bir aşçının çeşitli ülke mutfaklarını tanıttığını belirterek, "Bu programın Macaristan'ın en meşhur organik pazarında düzenlenmesi çok önemli. Çünkü burada hazırlayacağımız yemek ile Türk mutfağını Macarlara tanıtacağız." dedi.
 
Yöneticiliğini yaptığı Nar Gourmet'in haziran ayında düzenleyeceği birçok program kapsamında Türk mutfağından çeşitli tatları Macarlara tanıtacağını belirten Toth, "Hem bugünkü hem de önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz programlarda amacımız Türk mutfağını Macarlara yakından tanıtmak. 
 
Bu ay içinde aynı amaçla, gastro workshop, Türk kahvaltısı ve çeşitli programlar organize edeceğiz. Ayrıca bu ayın sonunda Macaristan'ın en meşhur vejetaryen restoranında 8 farklı Türk yemeği hazırlayıp Macarlara tanıtacağız." şeklinde konuştu.
 
Başkent Budapeşte başta olmak üzerine Macaristan'ın birçok kentinde Türk lokantalarının bulunduğunu ve Macarların bunlara büyük ilgi gösterdiğini de belirten Toth, "Macarlar gerçekten Türk mutfağına büyük bir ilgi göstermesine rağmen Budapeşte'deki Türk lokantaları genelde 'fast-food' tarzı üzerine kurulu. 
 
Düzenlediğimiz kurs ve etkinliklerde ise geleneksel Türk yemeklerini tanıtmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.
Kendisini Türk dostu olarak tanımlayan Toth, Macaristan ve Türkiye'nin dostluğunun önemli olduğunu kendisinin de bu kapsamda 10 yıldan uzun bir süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerde Türkiye'yi olumlu bir bakış açısıyla Macarlara tanıtmaya gayret ettiğini söyledi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler