Turizm Tesisinde Alkollü İçki Satışına 100 Metre Şartı !

Turizm Tesisinde Alkollü İçki Satışına 100 Metre Şartı !

bira hariç aynı kategorideki birden fazla firmanın ürünleri arasından tercih imkânı sunabileceği çeşitlilikte...

Turizm Tesisinde Alkollü İçki Satışına 100 Metre Şartı!

Turizm yatırım belgelerine istinaden alınmış satış belgeleri için 2019 yılı süre uzatım işlemleri esnasında; alkollü içki satış belgesi alabilmek için, iş yerinin okul, dershane, öğrenci yurtları ve ibadethanelere en az 100 metre uzaklıkta bulunduğunu gösterir belgenin ibrazı zorunlu olacak.

 

Tütün ve Alkollü Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerin Satış ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 4 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Turizm Belgesi tanımı

Buna göre, yönetmeliğe, “Turizm Belgesi” tanımı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenmiş turizm işletmesi belgesi ve kısmi turizm işletmesi belgesi” olarak eklendi.

 

Yönetmelikte yer alan “satıcı” ibaresi, “açık alkollü içki satıcıları” olarak değiştirilirken, 20’inci maddeye de, “Açık alkollü içki satıcıları, marka ismi, servis veya ambalaj hacmi ve fiyat bilgisi ile sınırlı kalmak koşuluyla satışa sundukları tüm ürünlere liste halinde menülerinde yer verirler.” fıkrası eklendi.

 

Tercih imkanı sunulacak

Yönetmeliğin 22’inci maddesindeki değişikliğe göre, alkollü içki satıcıları tüketici talebine konu alkollü içkileri, piyasa koşullarını ve tüketici taleplerini de dikkate alarak ve tüketicilerin seçeneklerini azaltmayacak şekilde; 

 

perakende satış yerlerinde aynı kategorideki birden fazla firmanın ürünleri, açık alkollü içki satış yerlerinde ise bira hariç aynı kategorideki birden fazla firmanın ürünleri arasından tercih imkânı sunabileceği çeşitlilikte işyerlerinde bulunduracaklar. Alkollü içki kategorilerinin tamamının işyerinde bulundurulması zorunlu olmayacak.

 

Satış belgesi süre uzatımı

Yönetmeliğe, turizm yatırım belgelerine istinaden düzenlenen satış belgelerinin süre uzatımı konusunda da geçici madde eklendi. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenmiş turizm yatırım belgesi ibraz edilerek Kurumdan alınmış satış belgeleri için 2019 yılı süre uzatım işlemleri esnasında turizm belgesi veya işyeri açma ve çalışma ruhsatı; 

 

alkollü içki satış belgeleri için ise, bu belgelerin yanı sıra işyerinin satış belgesinin düzenlendiği tarih itibariyle veya hali hazırda örgün eğitim kurumları ve dershaneler ile öğrenci yurtları ve ibadethanelere en az yüz metre uzaklıkta bulunduğunu gösterir belgenin ibrazı zorunlu olacak.

 

Mevcut anlaşmaların durumu

Söz konusu maddenin yayımı tarihinden önce üretici, ithalatçı veya toptan satıcılar ile perakende veya açık alkollü içki satıcıları arasında yapılmış sözleşmelerin münhasır satışa ilişkin hükümleri, maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Yönetmeliğe uygun hale getirilecek.



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler