Türk ve Osmanlı Hatta Selçuklu Mutfağı

Türk ve Osmanlı Hatta Selçuklu Mutfağı

hepimizin okuduğu ama maalesef gerçek hayatta çok fazla göremediğimiz teoride sınav olduğumuz ama...

Türk Mutfağı, Osmanlı Mutfağı Hatta Selçuklu Mutfağı               
Öncelikle bu meslekte hem alaylı hem de okullu bir aşçı olarak 30 yıllık mesleki tecrübelerim bilgi birikimlerim ile Türk Mutfağı, Osmanlı Mutfağı Hatta Selçuklu mutfağı şeklinde ayırmaya çalıştığım binlerce yıllık mutfak kültürümüzün ne durumlarda olduğunu bahsetmeyeceğim bu meslekteki aşağı yukarı herkes tarafından  fuarlarda ,yarışmalarda aşçılık meclislerinde hatta haber sitelerinde paylaştığı, bir araya gelince ahkam kesilen ama her ne hikmetse bir arpa boyu yol alınmayan bir meseledir.
 
Bundan sonrada bu konu hakkında çok fazla bir mesafe kat edileceğini düşünmüyorum yalnız Bizlerden sonra gelecek genç meslektaşlarımıza faydası olacağını düşündüğüm birkaç not paylaşmak isterim
 
Sevgili meslektaşlarım öncelikle okullarda hepimizin okuduğu ama maalesef gerçek hayatta çok fazla göremediğimiz teoride sınav olduğumuz ama pratikte karşımıza çıkmayan müfredat Programını tabiî ki öğreneceğiz hatta elimizden geldiği kadarda uygulamaya çalışacağız . 
 
Ama Benim tecrübelerim size şunu da tavsiye eder. Hepimizin evinde annelerimizin nenelerimizin yaptığı yemekleri öğrenmemiz gerekir bu yemekler kimi zaman yöresel kimi zamanda orijinal Türk Mutfağıdır benim sadece kendimi bağlayan bir fikrim var kimi Türk Mutfağı Şeflerimizden kabul eder kimisi ise red eder ama dediğim gibi bu sadece beni bağlar . 
 
Bana göre OSMANLI mutfağı yoktur. Osmanlı Saray Mutfağı vardır birde halkın mutfağı olan TÜRK MUTFAĞI vardır. Neden mi ? Nedeni çok basit sarayda bulunan malzemelerin, pişen yemeklerin halk tarafından buluna bilmesi hatta tadabilmesi mümkün değildi . 
 
Tabi ki ikisi de birbirinden etkilenmiş olabilir nede olsa aşçılar halktan insanlardı kısacası dünya mutfağını öğrenmeden Türk Mutfağı , Osmanlı Mutfağı, Hatta Selçuklu Mutfağını da öğrenmemiz gerekir yoksa erişte bilmeyen tagrietelli bilen pirinç pilavı bilmeden risotto yapan mantıya burun kıvırıp ravyoliyi meth eden ustalar yetişir .
 
Ben dünya mutfağına karşı değilim yanlış anlaşılmasın ama Türk Osmanlı Mutfağı bilmeyen aşçılar yetişmesin öğrenmek zor değil insan her şeyi her yaşta öğrenebilir ama asıl olan kendi kültürünü bilmektir. Kendi mutfağımızı öğrendikten sonra diğer mutfakları da öğrenmek ve yapmak mesleğin zenginliği olur.
 
Tüm Mutfak Emekçilerine Saygılarımı sunuyorum ve kendime ait bir özdeyiş ile makaleme son vermek istiyorum .
 
USTA MUTFAĞA GİRİNCE HERKES SUSAR MUTFAKTA SADECE BIÇAKLAR KONUŞUR
Murat Cheff (ÖZALPER)
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: merve kaynar
    3/20/2018

    34 yıllık diyetisyenim selçuklu soyundanım Ömür beyi yeni tanıdım söylediklrine katılıyorum Türk mutfağının çok daha iyi yerlerde olması için hepimizin anneanne yemeklerini de araştırıp kullanması gerektiğine inanıyorum geç bile kaldık

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler