Dünya Aşçıları Bolu'da Yarışacak

Dünya Aşçıları Bolu'da Yarışacak

"İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri", 7 ülkeden 426 yarışmacı ile 24 ülkeden jüri üyelerinin katılımıyla...

Dünya Aşçıları Bolu'da Yarışacak
Zafer GÖDER
4. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri, 80'i yabancı 426 aşçının katılımıyla başladı. "İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri", 7 ülkeden 426 yarışmacı ile 24 ülkeden jüri üyelerinin katılımıyla başladı.
 
Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) işbirliğinde düzenlenen ve 3 gün sürecek etkinlik kapsamında Kent Meydanına seyyar mutfaklar kuruldu.
 
Halk Oyunları gösterisi ve Bolu Belediyesi Bandosu'nun ezgileriyle renklenen açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, YEPAD Başkanı Sadullah Önal ve Osmanlı Yemekleri kategorisinde yarışan yemekleri tatmak için Bolu'ya gelen Sultan 2. Abdülhamit’in Torunu Nilhan Osmanoğlu katıldı.
 
Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun alaylı aşçılıkla adını tüm dünya tarihine yazdırdığını ifade ederek, "Aşçılık çok önemli. En güvenilen insanların yapması gereken meslek. Bolulular en güvenilen insan olarak Osmanlı mutfağına sahip çıkmış ve Osmanlı ile bütünleşmiş. Dün alaylı aşçılarımız, bu işi önce Türkiye'de sonra da dünyada çok önemli bir aşçılık merkezi haline dönüştürmüş." dedi.
 
Yılmaz, günümüzde en ünlü restoranlar ve otellerin mutfaklarında Bolulu aşçıların görev yaptığını vurgulayarak, "Bugün, hangi ünlü lokantaya, otele gitseniz bir Bolulu aşçı heyetini görürsünüz. Şu an artık mektepliler başladı. Artık bunu Bolu'dan Türkiye'ye ve dünyaya yaymaya yönelik bir çalışma içindeyiz. Bolu dünyada yaşanabilir en güzel kentlerden bir tanesi olurken marka kent olarak kendisini dünyaya tanıtırken aşçılık olarak da tanıtacak." ifadesini kullandı
 
Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılmak için 7 ülkeden gelen 80'i yabancı 426 aşçı ve aşçı adayları ilk gün, kurulan seyyar mutfaklarda, balık yemekleri, Osmanlı mutfağı, et ve tavuk yemekleri kategorilerindeki mücadele etti. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler