Anadolu Yemekleri Yeniden Yorumlanıyor

Anadolu Yemekleri Yeniden Yorumlanıyor

Gaziantep’ten Diyarbakır’a, Adana’dan Mardin’e kadar Anadolu’daki onlarca şehrin özel yemekleri...

Anadolu Yemekleri Yeniden Yorumlanıyor
Gaziantep’ten Diyarbakır’a, Adana’dan Mardin’e kadar Anadolu’daki onlarca şehrin özel yemekleri, İstanbul’da Seraf Restoran’da en taze ve en doğal haliyle hazırlanıyor. “Kaburga Dolması”ndan “Diyarbakır Sac Tava”ya, “Beyran”’dan “Lahmacun”a Anadolu’nun onlarca kadim yemeği İstanbulluların beğenisine sunuluyor.
 
Anadolu topraklarının eşsiz lezzetlerini mevsimine uygun olarak en taze sebzeler, usulüne uygun olarak kesilen etler ve Anadolu’yu adım adım gezerek  seçtiği yöresel ürünlerle misafirlerine sunan Seraf Restoran, lezzetli yemek yemeyi özleyenlere İstanbul Mahmutbey’de hizmet veriyor.
 
Mardin kebabı için Mardin’de eğitim alan, Gaziantep’te lahmacun yapımının püf noktalarını öğrenen deneyimli mutfak ekibi, kendi kattıkları yorumla da eşsiz bir tat ortaya çıkarıyor. Executive şef Mustafa Öztürk’ün yönettiği mutfak ekibi, Anadolu mutfağının onlarca farklı yemeğini “hızlı ve kusursuz” servis mottosuyla sunuyor.
 
Ketçap, mayonez ve margarinin kapıdan giremiyor
Türk mutfağının en değerli lezzetlerini titizlikle hazırlayıp sunan restoranda, nar ekşisi, turşu çeşitleri, katkısız doğal reçelleri, tam buğday unundan hazırlanan ekmekleri ve acı biber soslarını kendi mutfağında katkısız şekilde hazırlanıyor. Her bir ürünü mevsimine uygun zamanda, kendi şehrinden getiren restoranın mutfağına giremeyecek şeyler ise ketçap, mayonez ve margarin.
 
İstanbul’da humus, kuzu taraklık, patlıcan dolması, lahmacun, sac tava, keşkek, Mardin kebabı, beyran gibi özel lezzetleri doğal ve lezzetli sunan restoranda yemek deneyimi ziyafete dönüşüyor.
 
Ayrıca pirpirim çorbası, kaburga dolması, mumbar dolması, kirtimburt, yüksük çorbası, teşt, sarımsak aşı, kavun dolması tepsi kebabı gibi özel lezzetler haftanın belirli günlerinde veya özel siparişle mevsim zamanlarında hazırlanıp taze şekilde sunuluyor.
 
Tatlı düşkünlerine özel tercihler
Eşsiz lezzette yenilen yemekten sonra tatlı tercihlerinde de Anadolu mutfağından izler taşıyan tatlılar sunuluyor. Kaymak, bal ve incirin kıvamını alana kadar karıştırılmasıyla ortaya çıkan incir uyutma tatlısı, mevsiminde kaymakla servis edilen kabak ve ayva tatlısı, ister dondurmayla ister dondurmasız sunulan irmik helvası, hurma severler için üzüm ve cevizle harmanlanan hurma tatlısı ve her gün taze olarak hazırlanan künefe tatlı tercihleri içinde yer alıyor.
 
Kahvaltıda Anadolu turu 
Geleneksel Anadolu Kahvaltısı için her bir ürün kendi şehrinden getiriliyor. Erzincan’dan tulum peynir, Gaziantep’ten sıkma peynir, Çanakkale’den ezine peynir, Edremit’ten siyah zeytin, Mardin’den pekmez, bol tereyağlı menemen, Hatay kırma zeytin, ocaktan sıcak sıcak gözleme ve taş fırında odun ateşinde pişiyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler