Karadeniz’den Gelen Bir Lezzet: Mıhlama

Karadeniz’den Gelen Bir Lezzet: Mıhlama

Hamsisi, mısır ekmeği, Laz böreği... Karadeniz lezzetlerini saymakla bitmez. Bir de dillere destan mıhlaması...

Karadeniz’den Gelen Bir Lezzet: Mıhlama
 
Hamsisi, mısır ekmeği, Laz böreği... Karadeniz lezzetlerini saymakla bitmez. Bir de dillere destan mıhlaması var ki, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez üyesidir. Lezzetine doyamayanlar mıhlamayı günün her saatinde de tüketebilmektedirler. Peki, hem çok doyurucu hem çok lezzetli bir tarif olan mıhlama diğer adıyla kuymak nasıl yapılır?
 
Anadolu Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağı Tescilli Yemekler 'imizden Mıhlama Tarifi
 
Mıhlama Kullanilan Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı mısır unu
1 kâse Trabzon peyniri / kaşar peyniri
2 bardak sıcak su
Bir tutam tuz
 
Mıhlama Yapılış Tarifi
Öncelikle tavada tereyağını eritin. Yağ tamamen eridikten sonra mısır ununu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan ve renk değiştiren mısır ununa azar azar suyu ilave edin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 5 dakika kısık bir ateşte kaynamasını bekleyin. Bir tutam tuzu ekleyin.
 
Kaynadıkça koyulaşan ve kıvam alan mıhlamaya peyniri ekleyin. Kaşar peynir kullanacaksanız rendeleyebilirsiniz erimesi kolay olacaktır. Ocağın altını bu esnada kapatabilirsiniz çünkü peynirler mıhlamanın kendi sıcaklığıyla yeterince eriyecektir. Peyniriyle buluşan mıhlama artık hazır hâle gelir. Tarifin içinde tereyağı ve peynir olduğundan soğudukça katılaşacağından mutlaka sıcak servis edilmelidir.  Afiyet olsun...
 
Püf noktaları
Mıhlamanın püf noktalarında ilk sırada kullandığınız malzemelerin tazeliği yer alır; eğer malzemeleriniz taze değilse istediğiniz gerçek lezzeti yakalamanız mümkün olmaz. Ayrıca tereyağı, peynir ve mısır ununu yöresinden temin etmeniz dâhilinde daha eşsiz bir lezzete ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Yöresel malzemelerin kalitesi ve doğallığı mıhlamayı benzersiz kılacaktır.
 
Arzunuza göre farklı peynir çeşitlerini birlikte kullanabilirsiniz fakat peynirin eriyen cinsten olması mıhlamayı daha leziz kılacaktır. Tuz miktarı da tamamen sizin arzunuza kalmış bir durumdur, isterseniz daha tuzlu ya da tuzsuz da yapabilirsiniz.
 
Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Mıhlama Nasıl Yapılır” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler