Uluslararası 4. Urla Enginar Festivali

Uluslararası 4. Urla Enginar Festivali

Uluslararası 4. Urla Enginar Festivali 27-28-29 Nisan günleri arasında düzenlenecek. Başkan Uyar, “İki aylık...

Uluslararası 4. Urla Enginar Festivali 12 aya yayılsın
Uluslararası 4. Urla Enginar Festivali 27-28-29 Nisan günleri arasında düzenlenecek. Başkan Uyar, “İki aylık turizmin bize yararı olmaz, gastronomiyle 12 aya yayılsın” dedi.
 
Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ile Urla’ya gönül verenler tarafından düzenlenecek olan Uluslararası 4. Urla Enginar Festivali 27-28-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Enginar festivali ile ekim alanlarının yüzde 87,5 arttığını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, şunları söyledi:
 
35 milyon enginar’
“Festivalimiz Türkiye sınırlarını aşan bir tanınırlık yarattı. Biz bu çabalarımıza sadece bir festival, şenlik olarak bakmıyoruz. Çünkü, Urla’nın en büyük üstünlüğü turizm. O da yaz turizmi değil. Sadece 2 ay yapılan turizmin bize yararı olmaz. Ve bizler Gastronomi Turizmi’nde önemli bir adım attık. 
 
Kuşçular’da yaptırdığımız Soğuk Hava Deposu ile birlikte bu yıl ekim-üretim alanları daha da arttı. Ziraat Odamızın verilerine göre bu yıl toplam 35 milyon adet sakız enginarı üretildi. Havalar iyi olunca erken oluştu ve çoğunluğu satıldı. Tanesi 1 liradan satıldığını düşünürsek Urlalı çiftçimize direk olarak 35 milyon liralık bir girdi sağlanacak. Bizim festivalden anladığımız üretim ve ekonomik kazancı kentimize getirmektir” dedi.
 
‘Ana kahraman çiftçiler’
Urla Enginar Festivali sayesinde Urla’nın gastronomik kimlik kazandığını söyleyen Başkan Sibel Uyar şunları söyledi: “Enginar Festivali eğlence amaçlı yapılan bir etkinlik değil. Festivalimizin ana kahramanı çiftçilerimizdir. Bölgemizde üretimden vazgeçme eğiliminde olan köylerimizin ‘Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri’ doğrultusunda yapılan bir eylemdir. 
 
 
Hedefimiz doğal güzellikleri ile turizmde dönemsel olarak kazanç sağlayan Urlamız, gastronomi turizmi ile bu faaliyetini 12 aya yaysın. Dünya Gurme Şehirler Ağı’na üye olan Urla’da festival süresince İtalya, Fransa, Tunus, Fas, Cezayir, Beyrut’tan  gelecek şeflerle Türk şeflerimiz halkımıza sunumlar yapacak. Dr. Ender Saraç ise enginarlı dokunuşlar ile tarifler verecek” dedi.
 
Çilek görücüye çıkacak
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle ‘Çilek Yetiştirme Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen deneme üretimi bu yıl  Balıklıova, Kuşçular, Özbek, Birgi, Kadıovacık, Torasan, İçmeler, İskele ve Rüstem Mahalleleri’ndeki eğitimlerle yaygınlaşıyor. 
 
Kırsal alanda kadın istihdamını arttırmaya yönelik projelere tam destek veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde çiftçilerimize desteklerimiz devam edecektir.
 
Diğer köylerimizde de demonstrasyon çalışmaları yaparak alternatif ürün olarak çilek yetiştiriciliğini arttıracağız” dedi.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler