Aşçılar Mutfak Hünerlerini Sergiledi

Aşçılar Mutfak Hünerlerini Sergiledi

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Düzce İl Kültür ...

Aşçılar Mutfak Hünerlerini Sergiledi 
Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Düzce Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Mutfak Sanatı Uygulamaları” başlıklı etkinlik, Gölyaka Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi. 
 
Bu yıl 42.si düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında amaçlarının turizm bilincini oluşturmak ve farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti.
 
Düzce’nin kültür ve turizm potansiyellerini tanıtmak ve istihdama dönüştürmek istediklerini belirten Özcan Budak, programda emeği geçenlere teşekkür etti. Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, ülkemizin turizmde en iyi hizmet veren 6. ülke olduğunu anımsatarak misafirperverliğimizin birinciliği hak ettiğine vurgu yaptı. 
 
Ülkemiz insanının, misafirleri en iyi yemek ve imkanlarla ağırladığını dile getiren Prof. Dr. İdris Şahin, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, Gölyaka’nın turizm potansiyeli ve turizmi için Kaymakamlık ve Belediye’nin yatırım ve çalışmalarından bahsetti. Düzce’de turizm için planlama ve projelendirmelerin yapıldığını söyleyen Adem Keleş, artık yatırımcıları Düzce’ye beklediklerini sözlerine ekledi. 
 
Düzce Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Serdar Kılıç ve Dernek üyeleri tarafından gerçekleştirilen söyleşi ve sonrasında yiyecek-içecek sanatı uygulamaları şeklinde devam eden etkinliğe katılan aşçıbaşıları, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak mutfak sanatına ilişkin yeteneklerini sergiledi. Yiyecek içecek sanatına dair etkileyici bir uygulamalı gösteriye imza atan aşçılar, mutfaktaki hünerlerini konuşturdu. Gösteri sırasında yapılan lezzetli ürünler katılımcılara ikram edildi. 
 
İlgi ve beğeniyle takip edilen etkinliğin sonunda, programa katılan aşçılara ve Düzce Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerinin profesyonel alanda uygulamalarını yapabilmeleri sürecinde destek olan kurumlara teşekkür belgeleri takdim edildi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler