Aşçılık Öğrencilerinden ‘Makarna Festivali’

Aşçılık Öğrencilerinden ‘Makarna Festivali’

Aşçılık bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ‘Makarna Festivali’ düzenledi. Bu yıl ikincisi yapılan etkinli.

Aşçılık Öğrencilerinden ‘Makarna Festivali’
Aşçılık bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ‘Makarna Festivali’ düzenledi. Bu yıl ikincisi yapılan etkinlikte yeteneklerini sergileyen öğrenciler işçilik, kompozisyon, sunum ve lezzet üzerinden jüri tarafından değerlendirildi.
 
Aşçılık bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencileri tarafından 2. Makarna Festivali gerçekleştirildi. Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve Arbella Makarna işbirliğiyle düzenlenen Türk Mutfağında Nefis Makarna Tariflerinde 2. Makarna Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Üniversitenin Bahçelievler Kampüsü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Makarna Festivali'ne ilgi büyüktü.
 
Yeteneklerini sergileyen öğrenciler, işçilik, kompozisyon, sunum ve lezzet üzerinden jüriler tarafından değerlendirildi. Festival kapsamında Aşçılık Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri birbirinden lezzetli hazırladıkları makarna çeşitlerini jürinin beğenisine sundu. Jüri koltuğunda; Ahmet Savaş, Ahmet Salih Sancar, Çağatay Uçuk, Kahraman Süngü, Fatih Kayran, Rabia Yedigöz ve Yılay Andaç yer aldı.
 
Jüriden en yüksek puanı almayı başaran birinci sınıf öğrencisi Tuna Baran İyidoğan birinci oldu. Etkinlik sonunda açıklama yapan Süngü, “Aşçılık, hayatımızda çok önemli bir rolü olan bir meslek ama günümüze kadar önemi ve değeri pek bilinmeyen bir meslek haline geldi. Bu yüzyıldan sonra aşçılık mesleği her zaman için en önemli bir meslek olarak gündemde kalacak ve öyle devam edecek. 
 
Aşçılık bir sanat ve değeri hiçbir zaman kaybolmaz. Bugün ki festivalde öğrencilerin motive olması ve geleceğe hazırlanması açısından oldukça başarılı oldu, bu tür etkinliklerin daha sık yapılması olumlu yansıyacaktır” dedi.
 
Toros Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet Fatih Kayran de “Arbella Makarna ile bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Makarna Festivali sonunda öğrencilerimize iyi bir program uyguladığımızı düşünüyorum. Festivale katılan öğrencilerimize, şeflerimize, Hafsa Sultan Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler