Zile'de 6’ncı Geleneksel Türk Mutfağı Günleri

Zile'de 6’ncı Geleneksel Türk Mutfağı Günleri

Türk Mutfağı günleri yapıldı. Tokat'ın Zile ilçesinde Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı ürün grupları içerisinden 32 çeşit...

Zile'de 6’ncı Geleneksel Türk Mutfağı Günleri
Tokat'ın Zile ilçesinde Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı ürün grupları içerisinden 32 çeşit ürün hazırlanarak Geleneksel Türk Mutfağı günleri yapıldı. Tokat'ın Zile ilçesinde Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı ürün grupları içerisinden 32 çeşit ürün hazırlanarak Geleneksel Türk Mutfağı günleri yapıldı. 
 
Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda '6. Geleneksel Türk Mutfağı Günleri' yapıldı. Yaklaşık 60 kişilik bir ekibin görev aldığı etkinlikte Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı ürün grupları içerisinden 32 çeşit ürün hazırlandı. Okul Müdürü Mehmet Kocaman unutulmaya yüz tutmuş Türk mutfağını, güzide yemeklerini anlatmaya çalıştıklarını belirtti. 
 
 
Öğretim görevlisi Şeyda Karagöz ise yaklaşık bir aydır etkinlik için çalıştıklarını ifade ederek, "Tabi 1 yıl öncesinde de bu yemeklerle ilgili bir araştırma yaptık. Onun üzerine sunuldu. Hem sosyalleşme adına da böyle bir etkinlik güzel oldu. 7 bölgeye ayırdık, 7 bölgeye özel daha çok tanınmayan ürünleri tercih ettik. Bu konuda insanları bilgilendirmeyi amaçladık. 
 
Tabi ki doymaktan çok insanların yüzündeki gülümsemeyi amaçladık" dedi. 
Öğrencilerde yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler. Yapılan etkinliğe Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler