Kütahya'nın Yöresel Ürünleri Tanıtılıyor

Kütahya'nın Yöresel Ürünleri Tanıtılıyor

Kütahya Belediyesi tarafından oluşturulan Gastronomi Birimi ile kentin yöresel ürünlerinin tanıtımının...

Kütahya'nın Yöresel Ürünleri Tanıtılıyor
Kütahya Belediyesi tarafından oluşturulan Gastronomi Birimi ile kentin yöresel ürünlerinin tanıtımının yapılacağı bildirildi.
Kütahya-Eskişehir yolu üzerinde bulunan bir sosyal tesiste tanıtımı yapılan yöresel ürünler ile el sanatları, vatandaşlardan ilgi görüyor.
 
Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, yöresel ürün tanıtım etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Kütahya'nın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olduğunu hatırlattı.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIKütahya'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmesinin oldukça önemli olduğunu belirten Ertaş, şunları kaydetti:
"Dünyada 2 milyonun üzerinde şehir olduğu düşünülürse Kütahya'nın bu ağa dahil edilmesi gerçekten çok büyük önem arz etmektedir. 
Halk sanatları ile zanaatlarımızın sadece geçmişte kalmasından ziyade günümüz insanına tanıtılması ve günümüzde de sürdürülebilir olması da önemli. Yöresel ürün alanında da şu anda Kütahya'mızda üretilen ve insanımızın tükettiği çok sayıda yöresel lezzetimiz, ürünlerimiz bulunmakta. 
 
Biz bu etkinliğimizle, bugün yöremize has bir ürünümüzü tanıtıyoruz. Bunu her ay devam ettirerek yöresel lezzetlerimiz ile el sanatlarımızı insanlarımıza, yol güzergahından geçen misafirlerimize tanıtmaya devam edeceğiz."
 
Gastronomi birim sorumlusu Refika Bacak ise, Kütahya’ya özel mantı, cimcik, erişte, su böreği, tosunum, dolanber ve bunun gibi birçok ürünü tanıtacaklarını ifade etti.
 
Konuşmaların ardından katılımcı ile vatandaşlara Kütahya yöresinde üretilen sucuk ve kahveden ikram edildi. Programda, Ertaş ve beraberindekiler, tanıtım stantlarını ziyaret ederek üreticilerden bilgi aldı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler