Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe Fırsatı

Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe Fırsatı

2018 Yılı Genç Çiftçi Desteklemesi hibe programı ile ilgili temel uygulama mevzuatı olan "Kırsal Kalkınma...

Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe Fırsatı
2018 Yılı Genç Çiftçi Desteklemesi hibe programı ile ilgili temel uygulama mevzuatı olan "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2018/12)" 24 Mart 2018 tarih ve 30370 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Başvurular 2 Nisan 2018 Pazartesi günü başlıyor.
 
Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacına yönelik olarak uygulanacak olan program kapsamındaki başvurular 02 Nisan 2018 – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
 
Tebliğ, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.
 
Başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen üreticiler tarafından yapılabileceğini kaydeden Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Ön başvuruların, (https://gencciftci.tarim.gov.tr) adresinden yapılacağını, ön başvurularını yapan genç çiftçilerin daha sonra kırsal alanda ikamet ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine başvurularını bizzat yapması şartı bulunduğunu belirtti.
 
Genç çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretim ile ilgili proje başvurusunda bulunabileceğine ifade eden Rüzgar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; " Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi kapsamında;
 
kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere otuz bin TL’ye kadar hibe ödenmesine dair tebliğ yayınlanmıştır.
 
Tebliğ kapsamında Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtüaltı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunulabilecek."diye konuştu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler